Redactia.ro
Home » Știri » Este cod galben de vreme rea în România! Ce județe au mari probleme în această dimineață

Este cod galben de vreme rea în România! Ce județe au mari probleme în această dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertismente meteorologice în diverse zone ale țării, având în vedere condițiile meteorologice extreme. Codurile galbene de tip nowcasting vizează fenomene precum ceața și vântul puternic, afectând mai multe localități din diferite județe.

Avertismentele meteorologice și prognoza pe termen mediu evidențiază nevoia de a fi vigilenți față de condițiile meteorologice extreme și subliniază importanța pregătirii pentru a face față fluctuațiilor de vreme. Este esențial ca cetățenii să fie informați și să ia măsuri de precauție în fața acestor condiții, contribuind astfel la securitatea și bunăstarea comunității.

Cod galben de vreme rea în România

În special, până la ora 11, se anticipatează apariția locală a ceții, reducând vizibilitatea sub 200 m și, izolat, sub 50 m. Județul Alba este afectat, cuprinzând localități precum Blaj, Jidvei, Șona, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Sâncel, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos și Rădești. În județul Mureș, localități precum Luduș, Iernut, Ungheni, Sânpaul, Gheorghe Doja, Ogra, Cuci, Cucerdea și Bogata sunt vizate, la fel și în județul Harghita, cu localități precum Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Sărmaș, Lăzarea, Gălăuțaș și Subcetate.

Tot până la ora 11, în județul Suceava, în zona de munte de peste 1800 m, se prognozează intensificări ale vântului, cu rafale care vor depăși 90…100 km/h.

Cum va fi vremea în luna ianuarie

Analizând prognoza pentru luna ianuarie, observăm că primele zile, cuprinse între 1 și 8 ianuarie 2024, vor aduce temperaturi medii mai ridicate decât cele normale în toate regiunile țării. În același timp, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, cu precădere în regiunile vestice și nord-vestice.

În perioada 8 – 15 ianuarie, temperatura medie a aerului va oscila în jurul valorilor normale pentru această perioadă, în întreaga țară. Regimul pluviometric va înregistra un ușor excedent în jumătatea sudică a țării, în timp ce restul regiunilor vor înregistra valori apropiate de normalele pentru acest interval.

În săptămâna următoare, 15 – 22 ianuarie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice acestui interval. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, se preconizează o tendință excedentară în toate regiunile, cu accent pe zonele montane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: