Redactia.ro
Home » Știri » Este descoperirea momentului! Peste o tonă de cannabis, ridicată de DIICOT, după ce a fost descoperită într-un lan de porumb

Este descoperirea momentului! Peste o tonă de cannabis, ridicată de DIICOT, după ce a fost descoperită într-un lan de porumb

GALERIE FOTO (2)

Într-o captură impresionantă de droguri, procurorii DIICOT din județul Neamț au descoperit peste o tonă de cannabis în gospodăria unui bărbat și a doi complici. Această operațiune a dezvăluit o rețea ilegală de cultivare și comercializare a unui drog de mare risc, care a dus la reținerea și arestarea celor trei indivizi implicați.

Pentru a evita orice suspiciune, cei trei bărbați au pus în aplicare o schemă ingenioasă. Aceștia au cultivat plantele de cannabis pe două plantații distincte: una într-o seră aflată în spatele casei și cealaltă într-un lan de porumb. Această strategie le-a permis să opereze în secret, în ciuda caracterului ilegal al activității lor.

Recoltă de cannabis, ascunsă în lanul de porumb

Bărbații recoltați cu regularitate cannabisul de mare risc, pe care ulterior îl comercializau pe piața neagră. Cu toate acestea, operațiunea lor a fost descoperită când unul dintre indivizi a încercat să fugă de polițiști, dar a fost rapid capturat. Perchezițiile ulterioare au dus la descoperirea uluitoare a aproximativ 1,3 tone de droguri.

Ulterior, cele trei persoane acuzate de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, în vederea consumului, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Această decizie a fost anunțată de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, inspectorul Ramona Ciofu.

Această afacere ilegală a fost pusă în mișcare în 2023 de către Andrei Vlad Matieș, care a creat și a întreținut două culturi de canabis, în scopul comercializării. Prima cultură se afla într-o seră situată în curtea locuinței sale, în timp ce cea de-a doua era ascunsă într-un lan de porumb de lângă proprietate.

Cine sunt cei care au pus la cale acest plan

Doi frați, Andrei Bogdan și Denis Mădălin Cizmaru, cunoșteau existența culturii de canabis de pe terenul agricol și recoltați periodic plantele, stocându-le într-un imobil abandonat cu scopul de a le comercializa ulterior. Cu toate acestea, au fost prinși în flagrant delict de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și jandarmi în timp ce transportau o parte dintre plantele stocate.

În timpul acestor percheziții, procurorii au descoperit și confiscat uluitorul total de 1,3 tone de droguri. Cei trei bărbați implicați în operațiunea de trafic au fost reținuți pentru a fi anchetați mai în detaliu.

„Pentru a-şi asigura scăparea, unul dintre bănuiţi a fugit, reuşindu-se prinderea sa de către poliţişti şi jandarmi, după efectuarea somaţiei şi executarea mai multor focuri de armă în plan vertical”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Mai târziu, cei trei acuzați, Andrei Bogdan și Denis Mădălin Cizmaru, frații implicați, și Andrei Vlad Matieș, inițiatorul afacerii, au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Această măsură a fost decisă de către judecătorii Tribunalului Neamț, luând în considerare gravitatea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, în scopul consumului propriu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini