Redactia.ro
Home » Știri » Este din nou doliu în lumea teatrului. Unul dintre cei mai iubiți actori s-a stins din viață la numai 85 de ani

Este din nou doliu în lumea teatrului. Unul dintre cei mai iubiți actori s-a stins din viață la numai 85 de ani

GALERIE FOTO (2) doliu

Uniunea Teatrală din România – UNITER a transmis cu regret vestea trecerii în neființă a marelui actor Ion Roxin, la vârsta de 85 de ani. Cu o carieră impresionantă și o contribuție semnificativă la scena teatrală românească, Ion Roxin a lăsat o amprentă de neșters în inimile iubitorilor de teatru.

Ion Roxin, o personalitate marcantă a teatrului românesc, a lăsat o amprentă indelibilă prin talentul său, dedicația și forța lirică cu care a abordat fiecare rol. Desi despărțirea aduce tristețe, moștenirea artistică pe care a lăsat-o în urmă rămâne o sursă de inspirație și admirație pentru viitorii actori și iubitorii de teatru.

A murit Ion Roxin

Actorul s-a stins din viață la cei 85 de ani ai săi, după ce a demonstrat tuturor ce calități impresionante are. Pentru moment, nu se cunosc cauzele exacte ale decesului, familia fiind foarte discretă.Anunțul a fost făcut public printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a Uniunii Teatrale.

Slujba de înmormântare a lui Ion Roxin este programată pentru miercuri, 29 noiembrie, la Cimitirul Bellu Catolic, începând cu ora 12:30. Ceilalți pot să își ia rămas-bun începând cu ora 10:30, când trupul său va fi depus la capela cimitirului.

„Am aflat cu tristețe de plecarea dintre noi a actorului de teatru și film Ion Roxin, Jean Roxin, așa cum îl știau prietenii, în după-amiaza zilei de 26 noiembrie.

Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii și povești în lumea teatrului.

Condoleanțe familiei care trece prin aceste grele momente. Dumnezeu să îl ierte!”, a transmis UNITER.

Și-a dedicat întreaga viață teatrului

Născut pe 5 mai 1938 la Paris, Ion Roxin a început să-și croiască drumul în lumea teatrului încă din anii ’60. În 1986, a absolvit prestigiosul Institut de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, sub îndrumarea profesorului Ion Cojar. Primele sale pași în carieră i-a făcut la Teatrul de Stat din Petroșani în 1960, unde a rămas angajat timp de 9 ani, contribuind la conturarea abilităților sale actoricești.

Ulterior, Ion Roxin a ales să își pună amprenta artistică și la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, iar apoi a dedicat o perioadă semnificativă din viața sa – 37 de ani – scenei Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești. Aici, publicul a avut ocazia să descopere talentul său remarcabil și capacitatea de a se reinventa într-o varietate de roluri.

În lumea filmului, Ion Roxin și-a făcut debutul în 1971 cu rolul Ziaristului din filmul „Serata”, sub regia Malvinei Urșianu. Această incursiune în lumea cinematografiei a confirmat versatilitatea sa artistică și a adus un plus la paleta sa de abilități.

Ion Roxin a fost recunoscut pentru capacitatea sa de a imprima rolurilor sale o forță lirică impresionantă. Actor distins și stilat, el emana acel aer boem specific celor care au trăit și au respirat multe povești și istorii în lumina reflectoarelor teatrului. Fiecare interpretare a sa a fost un adevărat spectacol, captivând audiența prin profunzimea emoțională și autenticitatea transmisă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: