Redactia.ro
Home » Monden » Este doliu în lumea filmului. O actriță celebră a murit în somn

Este doliu în lumea filmului. O actriță celebră a murit în somn

Sandra Milo a murit.

O veste tristă a îndoliat lumea filmului internațional, întrucât Sandra Milo, una dintre cele mai iubite și apreciate actrițe italiene, s-a stins din viață la vârsta venerabilă de 90 de ani. Actrița, cunoscută pentru contribuțiile sale semnificative la cinematografia italiană și pentru rolurile sale memorabile, a murit în somn la reședința sa din Roma, conform unui comunicat emis de familia sa.

Cine a fost Sandra Milo

Sandra Milo și-a început cariera pe marele ecran în 1955, iar aportul ei la industria cinematografică a fost de o varietate impresionantă. Cu toate acestea, întâlnirea sa crucială cu regizorul Federico Fellini în 1963 a fost momentul care a conturat o perioadă de aur în cariera actriței. Participarea sa la filmul iconic „8½” l-a impresionat pe Fellini și a marcat începutul unei colaborări prolifici.

În „8½”, Sandra Milo a portretizat personajul Carla, iubita regizorului Guido Anselmi, interpretat de Marcello Mastroianni. Această performanță de excepție i-a adus recunoașterea la nivel internațional și a fost unul dintre punctele culminante ale carierei sale. Ulterior, a jucat alături de Federico Fellini și în filmul „Juliet of the Spirits” din 1965.

Recunoașterea talentului și contribuției sale deosebite în lumea cinematografiei italiene a culminat cu primirea premiului David di Donatello pentru întreaga carieră în 2021, marcând astfel o apreciere aprofundată și respect pentru o viață dedicată artei cinematografice.

Colegii de breaslă îi aduc omagii

La scurt timp după anunțul trecerii sale în neființă, Lucia Borgonzoni, adjunctul ministrului italian al Culturii, a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, subliniind impactul pozitiv pe care Sandra Milo l-a avut asupra cinematografiei italiene și a milioane de spectatori. Mesajele de condoleanțe și omagii au curs din partea colegilor de breaslă, criticiilor de film și a admiratorilor ei din întreaga lume.

Moștenirea cinematografică a Sandrei Milo rămâne puternică și vie prin operele sale remarcabile. Contribuțiile sale la cinematografia italiană, colaborările cu regizori celebri și premiile obținute pentru talentul său vor continua să inspire generații de actori și să rămână în amintirea celor care au iubit și apreciat arta sa.

Lumea filmului își exprimă doliul și recunoștința față de Sandra Milo, o prezență eternă în galeria de stele a cinematografiei mondiale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: