Redactia.ro
Home » Știri » Este doliu în muzica populară românească! O interpretă de 62 de ani s-a stins din viață: ”De astăzi va cânta la ceruri”

Este doliu în muzica populară românească! O interpretă de 62 de ani s-a stins din viață: ”De astăzi va cânta la ceruri”

Dorina Grad, o prețuită interpreta de muzică populară românească din Transilvania, s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani. Născută în Beclean, județul Bistrița-Năsăud, Dorina și-a petrecut copilăria în Dej, unde a dezvoltat o pasiune adâncă pentru muzică.

Această pasiune a devenit evidentă încă din copilărie, când a început să cânte și să danseze ca solistă și dansatoare la Ansamblul „Someșana”.

Este doliu în muzica populară

Talentul ei remarcabil a fost recunoscut și apreciat la nivel național, fiind remarcată și distinsă la diverse festivaluri de folclor. Printre acestea se numără festivalurile din Caracal, Slatina, Amara, Sibiu, Reghin și Festivalul „Maria Tănase” de la Craiova, unde a obținut chiar premiul II, ceea ce a consolidat poziția sa în lumea muzicii populare românești.

Activitatea sa artistică a inclus înregistrări la Radio Târgu Mureș și Radio București, iar colaborarea sa ca solistă profesionistă cu Ansamblul „Mureșul” din Târgu Mureș din anul 1990 a adus un nou nivel de recunoaștere și apreciere pentru talentul său. Dorina Grad a fost o prezență activă și în turnee internaționale, călătorind în țări precum Ucraina, Turcia, Ungaria, Italia și Franța, contribuind astfel la promovarea muzicii populare românești la nivel global.

Fanii au anunțat decesul Dorinei Grad

Vestea trecerii sale la cele veșnice a adus un val de tristețe în comunitatea muzicală și printre fanii săi. Ionela Morutan, o altă cunoscută cântăreață de muzică populară, a exprimat pe platforma Facebook gândurile și emoțiile comune: „Din păcate, cea mai curată și frumoasă voce a Mureșenilor va cânta de acum în ceruri. Drum lin spre îngeri și lumină veșnică, Dorina”.

Moartea Dorinei Grad lasă un gol profund în lumea muzicii populare românești, iar amintirile sale și contribuțiile sale remarcabile vor rămâne vii în inimile celor care au avut privilegiul să o cunoască și să se bucure de muzica sa. Fiind considerată un simbol al tradiției și autenticității în muzica populară românească, Dorina Grad va fi mereu amintită și apreciată pentru contribuția sa deosebită la promovarea și perpetuarea acestui aspect al patrimoniului cultural al României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: