Redactia.ro
Home » Monden » Este doliu în România! A murit Dănuț Caramihai, unul dintre membrii grupului Vouă

Este doliu în România! A murit Dănuț Caramihai, unul dintre membrii grupului Vouă

GALERIE FOTO (2)

Duminică, lumea artistică a fost zguduită de veste tragică a dispariției neașteptate a unuia dintre membrii carismatici ai grupului Vouă, Dănuț Caramihai. Anunțul cutremurător a fost făcut public luni dimineață, pe pagina oficială a grupului, unde colegii și prietenii au exprimat durerea lor profundă față de această pierdere tragică și neașteptată.

Dănuț Caramihai, un artist dedicat și talentat, a fost o prezență semnificativă în cadrul grupului Vouă. Pentru prima dată în lumina reflectoarelor în februarie 1982, grupul a fost fondat de Adrian Fetecău, student la Facultatea de TCM a Institutului Politehnic București. La început, grupul a inclus 13 băieți, iar Adrian Fetecău a preluat conducerea, fiind sprijinit de Gelu Ocnaru și Şerban Drăgușanu.

A murit Dănuț Caramihai

Trupul lui Dănuț Caramihai va fi depus la Capela Cimitirului Belu, iar ceremonia de incinerare va avea loc la Crematoriul Vitan Bârzești marți, de la ora 13. Pierderea acestui artist talentat lasă în urmă un gol imens în lumea artistică și în inimile celor care au apreciat contribuția sa semnificativă la evoluția și succesul grupului Vouă.

„Câtă durere! Suntem în această familie unită de peste un deceniu, ați urmărit imagini de la spectacolele noastre din toată țara, ținute cu zâmbetul pe buze… Când pierzi pe cineva drag din familie, cuvintele sunt neputincioase să-ți exprimi durerea! A plecat dintre noi, total neașteptat, Dănuț Caramihai, cel mai luminos membru al trupei, lăsând un gol imens în sufletele noastre! În mod sigur, nu-i vom uita niciodată zâmbetul celui care a contribuit din plin la succesul Grupului VOUĂ și în anii ’80, când era student, și în ultima perioadă! Mulțumim pentru TOT, Dănuț!”, este mesajul colegilor.

„Ceremonia de la Crematoriul Vitan Bârzești va avea loc marți la ora 13:00”, a anunțat, tot pe Facebook, Ovidiu Mihăilescu, prietenul și colegul lui Dănuț Caramihai.

Danuț Caramihai

Grupul „Vouă” a atins succesul absolut

În 1985, tinerii artiști au susținut un spectacol la Slănic Moldova, unde au fost apreciați de către actorul Constantin Codrescu în cadrul „Galelor Amfiteatru”. De-a lungul timpului, componența trupei Vouă a cunoscut modificări, devenind o prezență constantă în peisajul cultural studențesc. Până la Revoluție, grupul a avut nu mai puțin de 125 de spectacole cu casa închisă în Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila, avându-l pe Constantin Codrescu în calitate de director.

Cenaclul de muzică folk și poezie Vouă a reprezentat o alternativă autentică și o frondă împotriva propagandei comunist-ceaușiste susținute de Cenaclul Flacăra, sub umbrela CC al UTC. În ciuda lipsei de sprijin din partea instituțiilor statului comunist, Vouă a devenit popular și apreciat, cu casetele audio înregistrate clandestin ajungând pe piața neagră în mai 1989.

Momentul de vârf al popularității a fost atins în același an, când Vouă a susținut un spectacol în aer liber între căminele Complexului Studențesc Regie din Capitală, adunând impresionanta cifră de 10.000 de spectatori. De asemenea, băieții din Vouă au fost protagoniștii primelor momente de umor difuzate de Televiziunea Liberă pe 27 și 28 decembrie 1989, aducând un suflu proaspăt în contextul schimbărilor politice din acea perioadă.

În deceniile care au urmat, grupul Vouă a experimentat schimbări semnificative în componență, însă a rămas în centrul atenției, axându-se pe show-uri televizate în anii ’90 și evoluând spre sitcom-ul „Baronii“ în anii 2000, difuzat la Național TV. După 2010, Vouă a adoptat statutul de „companie teatrală“, combinând aparițiile televizate cu spectacole live din ce în ce mai frecvente, revenind la rădăcinile sale tradiționale și la mediul studențesc. În această perioadă, doi colaboratori vechi din anii ’80, Ovidiu Mihăilescu și Dan Caramihai, au revenit în cadrul „companiei“, contribuind la continuitatea și evoluția grupului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: