Redactia.ro
Home » Știri » Este doliu mondial! A murit cel mai bătrân om din lume. Avea 11 copii, 41 de nepoți și 18 strănepoți

Este doliu mondial! A murit cel mai bătrân om din lume. Avea 11 copii, 41 de nepoți și 18 strănepoți

Lumea a pierdut un simbol al longevității și al istoriei, în persoana lui Juan Vicente Perez Mora, care a decedat marți, 2 aprilie 2024, la venerabila vârstă de 114 ani. Acest venezuelean remarcabil a fost recunoscut de Guinness World Records în 2022 ca fiind cel mai vârstnic bărbat din lume, un titlu ce a adus nu doar faimă lui personal, dar și țării sale natale, Venezuela.

Născut pe 27 mai 1909 în El Cobre, Juan Vicente a trăit o viață care traversează peste un secol de istorie, schimbări și progres. Agricultor de profesie, a fost al nouălea copil dintr-o familie de zece frați, semn că familia a jucat un rol central în viața sa încă de la început.

A murit cel mai bătrân bărbat din lume

De-a lungul anilor, a construit o familie impresionantă compusă din 11 copii, 41 de nepoți, 18 strănepoți și 12 stră-strănepoți, fiecare membru adăugând la moștenirea vastă pe care o lasă în urmă.

„La vârsta de cinci ani a început să lucreze cu tatăl şi fraţii lui în agricultură şi să ajute la recoltarea trestiei-de-zahăr şi a cafelei”, au spus reprezentanţii Guinness World Records după ce i-au acordat distincţia.

Recunoașterea mondială a venit când Juan Vicente Perez Mora a fost oficializat drept cel mai bătrân bărbat din lume, la vârsta de 112 ani și 253 de zile. Acest moment de glorie nu a fost doar un punct culminant al vieții sale, ci și o dovadă a modului de viață sănătos pe care l-a dus. Conform rapoartelor, secretul longevității sale includea o dietă echilibrată, hidratarea adecvată, rugăciunea și odihna, toate acestea înconjurate de dragostea și sprijinul unei familii numeroase.

Un omagiu național

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, nu a ezitat să aducă un omagiu acestei figuri emblematice, evidențiind rolul lui Juan Vicente ca simbol al tradițiilor și longevității venezuelene. Mesajul său pe rețelele sociale a subliniat nu doar realizările personale ale lui Juan Vicente, dar și dragostea sa necondiționată pentru natură, Dumnezeu și familia sa. A trăit majoritatea vieții sale în San José de Bolívar, ducând o existență pașnică și dedicată valorilor sale.

„Juan Vicente Perez Mora a intrat în eternitate la vârsta de 114 ani. Acest bărbat originar din El Cobre a oferit Venezuelei recordul de longevitate atribuit de Cartea Recordurilor Guinness”, a transmis Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: