Redactia.ro
Home » Știri » Este legal să copiezi la examenul de Bacalaureat? Răspunsul unui judecător pentru elevii din România

Este legal să copiezi la examenul de Bacalaureat? Răspunsul unui judecător pentru elevii din România

Este legal să copiezi la examenul de Bacalaureat_

Absolvenții clasei a XII-a au susținut astăzi prima probă la Limba și literatura română de la Bacalaureat 2020. Examenul s-a desfășurat în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus.

Un judecător a transmis un mesaj pe Facebook în care îi îndeamnă pe elevi să nu copieze.

BAC 2020. Este legal să copiezi la examenul de Bacalaureat?

Elevii clasei a XII-a au susținut astăzi prima probă la Limba și literatura română de la Bacalaureat 2020. În următoarele zile aceștia vor susține proba la Matematică, la materia aleasă și la materia de profil.

Înainte de a se desfășura examenul scris la BAC 2020, judecătorul Cristi Dănileț a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care îi îndemna pe absolvenții clasei a XII-a să nu copieze.

De asemenea, le-a transmis celor care au decis să „intre în viață în mod cinstit”, tot respectul său.

Vin către noi semnale că unii elevi umblă după închiriat echipament electronic cu o cască în care să le fie răspunsurile de către prietenaşi ce stau afară şi caută răspunsurile în cărţi. Eu spun foarte clar: nu riscaţi!

Nici voi, cei aflaţi în clasele unde daţi examen, nici profesorii voştri care ar trebui să vă supravegheze temeinic, nici cei de afară cu care v-aţi înţeles să vă sufle.

Nu riscaţi, căci dacă vă prindem, nu vă iertăm! Pentru toţi cei care vreţi să intraţi în viaţă în mod cinstit, respectul meu şi succes!”, a scris judecătorul pe contul său de Facebook.

Ce se întâmplă dacă elevi copiează la Bacalaureat?

În cazul în care elevii încearcă să copieze de la colegul de lângă ei sau dacă au copiuțe asupra lor, aceștia vor fi dați afară din examen.

Cea mai grea sancțiune pentru candidații care sunt prinși cu hârtiuțe nu mai au voie să susțină examenul de Bacalaureat timp de două sesiuni.

Elevii vor fi dați afară chiar dacă au folosit sau nu copiuțele, iar în sesiunile următoare vor fi lipsiți de posibilitatea recunoașterii.

Totodată, profesorii care sunt prinși fraudând examenul de bacalaureat vor fi supuși la vot în cadrul comisiei. Aceștia pot fi sancționați în mai multe moduri, în funcție de gravitatea faptelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: