Redactia.ro
Home » Știri » BAC 2020. Ce variantă de subiect a picat la Limba și Literatura Română. Ce gen literar a fost tratat

BAC 2020. Ce variantă de subiect a picat la Limba și Literatura Română. Ce gen literar a fost tratat

GALERIE FOTO (6) Bacalaureat 2020

Astăzi începe sesiunea iunie-iulie a examenului național de Bacalaureat 2020. Elevii clasei a XII-a susțin proba scrisă la Limba și literatura română, iar în scurt timp va fi publicată varianta de subiect.

Update ora 11.00. Elevii clasei a XII-a de la profilul Real  au de analizat particularitățile unei comedii studiate.

BAC 2020. Ce variantă de subiect a picat la Limba și Literatura Română

Baremul la Limba și literatura română la BAC 2020 va fi publicat astăzi la ora 15.00, de Ministerul Educației. Acesta va fi afișat pe site-ul dedicat examenului de bacalaureat subiecte edu.ro.

Absolvenții clasei a XII-a au susținut astăzi prima proba la Limba și literatura română de la Bacalaureat 2020. Elevii de a la profil uman au avut de rezolvat la primul subiect mai multe cerințe pe baza unui fragment din Amintiri despre George Călinescu, de Mircea Bandu.

La punctul B de la primul subiect, elevii au trebuit să redacteze un text de mininum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă mass media contribuie sau nu la crearea imaginii publice a unei persoane.

La subiectul al II-lea, absolvenții au avut de prezentat în minimum 50 de cuvinte, perspectiva narativă dintr-un fragment din Arhanghelii, de Ion Agărbiceanu.

La subiectul al III-lea, candidații au avut de redactat în minimum 400 de cuvinte, prezentarea particularităților de construcție dintr-o comedie studiată.

Subiecte BAC uman

Update ora 11.00 Subiectele primite de elevii clasei a XII-a la Limba și literatura Română, profil Real. Elevii mai au la dispoziție o oră  pentru a rezolva subiectele.

Sursa foto Mediafax

Sursa foto Mediafax

Sursa foto Mediafax

Subiectele la Limba și literatura română clasa a XII-a, profil Real

Examenul de bacalaureat începe astăzi, 22 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura română, pe 23 iunie va continua cu proba scrisă la limba și literatura maternă, iar pe 24 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului.

Pe data 25 iunie este programată ultima proba scrisă la alegerea profilului și a specializării.

Probele scrise la Bacalaureat se vor desfășura în 1.095 de centre de examinare, 155.500 candidați s-au înscris pentru susținerea probelor scrise, la sesiune iunie-iulie.

În Capitală vor participa la examenul de Bacalaureat 2020 peste 17.000 de elevi.

Marți, 30 iunie până în ora 12.00, vor fi afișate primele rezultate pe site-ul bacalaureat edu.ro. Contestațiile vor putea fi depuse în intervalul orar 16.00-20.00, și pe 1 iulie, în intervalul 08.00-12.00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Probele la BAC 2020 încep la ora 09.00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 08.30. Totodată, în sîlile de clasă trebuie asigurate mai multe măsuri de prevenție, având în vedere că noul coronavirus este prezent în continuare, printre noi.

Bacalaureat 2020. Cum sunt structurate subiectele la Limba și literatura română

Subiectele de anul acesta la Limba și literatura română respectă programa publicată de Ministerul Educației, iar examenul va fo structurat pe trei subiecte, fiecare având 30 de puncte, iar din oficiu sunt acordate 10 puncte.

Examenele încep la ora 09.00, iar elevii au la dispoziție trei ore pentru a finaliza toate cerințele.

Subiectele la română la Bacalaureat 2020 se elaborează de către Centrul NAțional de Evaluare și Examinare.

De asemenea, acestea se stabilesc ținându-se seama de următoarele criterii:

  • să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat, aprobate şi publicate de MECTS;
  • să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;
  •  să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzător conţinutului programelor de bacalaureat, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea competenţelor prevăzute în aceste programe;
  • să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore;
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: