Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Bacalaureat 2020. Când au loc probele examenelor din această vară

Calendar Bacalaureat 2020. Când au loc probele examenelor din această vară

Calendarul examenului de BAC

Bacalaureatul va începe din 22 iunie, cu proba la limba română, anunță Ministerul Educației și Cercetării printr-un comunicat. Întregul calendar al probelor pe care absolvenții de clasa a XII-a urmează să le susțină în iunie a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Monica Anisie.

Când au loc probele pentru examenul maturității din această vară

Astfel, documentul arată că înscrierea la examenul maturității se va face între 3 și 10 iunie, iar între 11-17 iunie va avea loc echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale.

Apoi, pe 23 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă la limba maternal, examen susținut de minoritățile naționale.

Pe data de 24 iunie are loc Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă, atunci când elevii trebuie să dea examenul la matematică sau istorie.

Apoi, pe 25 iunie va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă.

Acesta este și ultimul examen susținut de elevi, astfel că sesiune de bac 2020 se va încheia la această data.

Rezultatele pentru aceste probe vor fi afișate pe 30 iunie, până la ora prânzului. Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa pe 5 iulie.

Cum se va desfășura examenul de bacalaureat din 2020

Totodată, documentul vorbește și despre modalitatea în care vor avea loc examenele pentru proba de bacalaureat, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, ordinul MEC arată că toate comisiile au obligația de a le asigura elevilor, dar și supraveghetorilor toate măsurile preventive de protecție împotriva virusului COVID-19.

Comisiile judeţene de bacalaureat/a municipiului Bucureşti, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de contestaţii au obligaţia aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securităţii igienico-sanitare a elevilor şi a întregului personal implicat în desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat”, se mai arată în comunicatul de presă.

Examenele pentru bacalaureat și evaluarea națională se desfășoară în acest an în condiții speciale, din cauza coronavirusului. Vor fi doar câte zece elevi în clasa, iar aceștia vor fi obligați să poarte măști.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: