Redactia.ro
Home » Bacalaureat 2020 » Bacalaureat și evaluare națională 2020. Modele de subiecte pentru elevi

Bacalaureat și evaluare națională 2020. Modele de subiecte pentru elevi

GALERIE FOTO (4) Modele Bac și evaluare națională 2020

Examenul de Bacalaureat și evaluările naționale din acest an se vor desfășura complet diferit față de cele din anii anterior. Din cauza coronavirusului, elevii trebuie să se supună unor măsuri noi, cum ar fi cea a triajului epidemiologic, prin care este măsurată temperatura. De asemenea, chiar structura calendarului de examene este schimbată, pentru că în acest an elevii de clasa a 12-a nu vor mai da examenele orale, iar materia inclusă este doar cea de pe semestrul al doilea.

Examenele naționale se țin începând din iunie

Examenele vor începe pentru cei de clasa a 8-a pe 15 iunie, iar cei de clasa a 12-a vor avea prima probă pe data de 22 iunie, potrivit unui anunț al ministrului Educației, Monica Anisie.

Decizia este luată. Examenul de Evaluare Naţională începe pe data 15 iunie şi Bacalaureatul pe 22 iunie”, a declarat aceasta, potrivit News.ro.

Model bac examen română
model bac română
Model bac examen română
model bac romana 2

Ministrul Educației a vorbit și despre măsurile care trebuie luate pentru ca examenele să fie date în siguranță, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Ea a explicat că în săli vor fi doar câte zece elevi, iar aceștia vor purta mască de protecție pe parcursul probelor.

Într-adevăr trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem elevii şi, aşa cum am precizat, în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând într-adevăr măşti. Asta am spus încă de la început că trebuie să luăm această măsură. Şi domnul Raed Arafat a spus că, purtând masca, îi protejăm pe ceilalţi şi ne protejăm şi pe noi”, a spus ministrul Educației.

Pentru a se pregăti acasă pentru aceste examene, Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), transmite săptămânal modele de subiecte pentru elevii ce urmează să susțină în iunie aceste examene de finalizare. Mai multe modele de examen pot fi consultate aici, pentru cei de clasa a 12-a și aici pentru cei de clasa a 8-a. 

Model bac matematică
model bac mate

Aceste teste sunt realizate de specialiștii de la CNPEE, iar materia luată în considerare la elaborarea acestora este doar cea de pe primul semestru, așa cum s-a stabilit prin noile programe adoptate de minister.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: