Redactia.ro
Home » Bacalaureat 2020 » Calendar probe scrise bacalaureat 2020 și evaluare națională 2020. Când au loc primele examene

Calendar probe scrise bacalaureat 2020 și evaluare națională 2020. Când au loc primele examene

Calendar probe scrise bacalaureat 2020 și evaluare naționala 2020. Când au loc primele examene

Condițiile în care se va termina anul școlar sunt cel puțin neobișnuite, având în vedere faptul că cursurile s-au mutat în mediul online, din cauza crizei provocate de coronavirus. Totuși, examenele de finalizare a studiilor se vor desfășura oarecum normal, autoritățile având pe agenda zilncă această discuție.

Astfel, toate examenele vor fi date, iar elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a nu trebuie să își facă griji, pentru că vor primi note la aceste teste finale.

Calendar probe scrise bacalaureat 2020 și evaluare națională 2020. Când au loc primele examene

Prima probă de la bacalaureat, proba la limba română, va începe pe 22 iunie, iar prima probă de la evaluările naționale va fi pe 15 iunie.

În ceea ce privește probele de competențe lingvistice, de TIC sau limbă străină, ministerul Educației discută eventuale soluții, pentru că acestea ar putea fi date în mediul online.

Nu s-a luat încă nicio decizie în ceea ce le privește, așa că oficialii au anunțat doar datele probelor scrise, până a fi anunțat ce se va întâmpla cu competențele.

O decizie care poate fi luată de minister este să renunțe la centrele de examinare, pentru ca examenele să fie date în fiecare unitate de învățământ în parte, pentru elevii cu domiciliul în localitatea în care se află școala. Pe scurt, navetiștii vor putea da examenele la școlile din localitatea în care locuiesc, scrie Fanatik.

Iată calendarul probelor de la evaluarea națională 2020

Pe 15 iunie – limba română
Pe 17 iunie – matematică
18 iunie –limba maternă

Calendarul pentru BAC 2020

22 iunie – limba română
23 iunie – limba și literatura maternă
24 iunie – proba obligatorie a profilului ( matematică sau istorie)
25 iunie – proba la alegere (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică pentru cei care au terminat un profil real și Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie pentru cei care au terminat profil umanist).

Acestea sunt doar câteva dintre modificările pe care le vor suferi examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională 2020, mai multe urmând să fie anunțate de către reprezentanții Ministerului Educației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: