Redactia.ro
Home » Homepage » Este mare doliu în lumea filmului românesc! S-a tras cortina peste actrița de 56 de ani

Este mare doliu în lumea filmului românesc! S-a tras cortina peste actrița de 56 de ani

Tristețe profundă a cuprins lumea artistică din România odată cu vestea trecerii în neființă a talentatei actrițe Adina Cristescu, la vârsta de 56 de ani. Cu toate că am pierdut o prezență deosebită pe scena teatrală și în lumea cinematografiei, cauza exactă a decesului rămâne încă necunoscută.

Plecarea prematură a Adinei Cristescu lasă un gol profund în industria cinematografică și teatrală din România. Moartea ei ne reamintește că viața este fragilă și că trebuie să apreciem fiecare moment alături de cei dragi. Cu toate că lumina ei s-a stins, amintirile și contribuția sa în lumea artistică vor trăi în inimile noastre pentru totdeauna.

A murit Adina Cristescu

Știrea tragică a decesului Adinei Cristescu a cutremurat inimile celor care au apreciat talentul și profesionalismul său în domeniul artistic. În ciuda numeroaselor mesaje de condoleanțe care au început să curgă pe rețelele de socializare, familia și prietenii apropiați păstrează discret învăluită cauza morții. Printre cei care au exprimat profundul lor regret se numără Elvira Deatcu și Marian Râlea, colegi și prieteni ai actriței.

„Adina mea dragă…🖤 “Stăncuța” noastră deșteaptă, curajoasă, nebună, plină de umor, acidă, peste măsură de generoasă, de empatică, cu ușa casei deschisă (la propriu) permanent, pentru oricine avea nevoie de un sfat, o consolare, un acoperiș, o omletă sau… o carte bună… Ai plecat prea curând, prietena mea neprețuită! Deja îmi lipsești!”, este mesajul scris de Elvira Deatcu, pe internet.

„Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă actrița Adina Cristescu. Un talent al generației sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu și alții. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovarăș de drum lung. A trăit cu sinceritate și modestie ca o candelă care i-a luminat și încălzit pe cei din preajma sa. Un adevărat prieten. Cei mici și cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o să-și aducă aminte cu drag de Buna Poveștilor! Întreaga echipă a teatrului este alături de familie în aceste momente de grea încercare și durere. Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă. Dumnezeu să te odihnească!”, a scris Marian Râlea.

Cariera actriței care s-a stins fulgerător

Adina Cristescu și-a construit o carieră impresionantă în domeniul artei dramatice. A fost o figură emblematică la Teatrul Național pentru Copii și și-a lăsat amprenta artistică în numeroase producții teatrale și cinematografice.

Scena teatrală din România a avut privilegiul de a-i găzdui talentele timp de ani. Adina Cristescu a strălucit pe scena Teatrului Național I.L. Caragiale, Teatrului Excelsior și a Teatrului Odeon. Cu fiecare apariție, și-a captivat publicul și a demonstrat versatilitatea sa ca actriță.

Nu doar pe scenă, ci și pe marile ecrane, Adina Cristescu a lăsat o amprentă profundă. Pelicule precum „Aferim!”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, și „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” au beneficiat de prezența sa strălucitoare. A jucat alături de alți actori de excepție și a adus personajele la viață într-un mod unic și memorabil. Printre alte filme notabile în care a evoluat, se numără „Prea Târziu” (1996), „Aurora” (2010) și „Trenul foamei” (2010). Aceste pelicule ilustrează versatilitatea și profunzimea talentului său actoricesc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: