Redactia.ro
Home » Sport » Este oficial! Mirel Rădoi este noul selecționer!

Este oficial! Mirel Rădoi este noul selecționer!

Nationala Romaniei, Austria, Mirel Rădoi

Este oficial. Mirel Rădoi a fost instalat astăzi în funcția de antrenor al echipei naționale de fotbal. Președintele FRF, Răzvan Burleanu a anunțat obiectivele într-o conferință de presă .

Comitetul Executiv al FRF a aprobat cu unanimitate de voturi, numirea fostului internațional în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României.

„Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa naţională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua Bucureşti, între anii 2000-2009, Al Hilal Riad, între 2009 şi 2011, Al Ain, între anii 2011-2014”, se arată în comunicatul FRF.

Pe lista inițială s-au mai aflat și alte nume. Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, sau antrenorul echipei FC Viitorul Constanţa, Gheorghe Hagi. Noul selecționer va pregăti meciul de baraj pentru EURO 2020 cu Islanda, dar se va ocupa și de campania de calificare la mondiale. Selecționerul va avea doi secunzi. Nicolae Dică și Florin Constantinovici, secundul naționalei de tineret.

” Sunt și două perspective: calificarea la Euro 2020 și prezența la Jocurile Olimpice din 2020. Nu este un mandat pe termen scurt, e un mandat care propune un proces de construcție, pe cel puțîn doi ani de zile, cu câteva obiective intermediare, desigur. Rădoi este varianta numărul 1 pentru FRF. Ne bucurăm că nu a fost nevoie de alți antrenori pe prima poziție. Membrii Comitetului Executiv au avut o părere unanimă”, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Mirel Rădoi a fost selecționerul echipei U21!

Mirel Rădoi a fost din martie 2018, manager sportiv al echipei naționale U21 a României. În luna august a devenit selecționer după plecarea lui Daniel Isăilă. A calificat echipa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiției, o performanță incredibilă. Astfel, românii au ajuns și la Jocurile Olimpice după 56 de ani. Ca jucător, Mirel Rădoi a avut 67 de meciuri jucate pentru națională și a marcat de două ori. Cea mai mare parte a carierei și-a petrecut-o la Steaua. Apoi a jucat la Al-Hilal Riyadh, între 2009 și 2011, Al-Ain, între anii 2011-2014.

Citește și: Ionuț Radu, paradă în Serie A! Intervenție fabuloasă!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini