Redactia.ro
Home » Știri » Este permisă deplasarea la mare de 1 Mai? Precizările Poliției Române

Este permisă deplasarea la mare de 1 Mai? Precizările Poliției Române

1 mai

Minivacanța de 1 mai îi prinde acasă pe mulți dintre români, din cauza pandemiei de coronavirus. Restricțiile impuse de autorități nu le permit să facă grătare cu prietenii sau să continue tradiția pe Litoral.

Multă lume s-a întrebat dacă este posibil ca măcar de 1 Mai să poată ieși din casă și să facă o călătorie rapidă la mare sau la munte. Astfel încât, Poliția Română le-a răspuns la aceste întrebări chiar pe pagina lor oficială de Facebook.

Poliția Română a publicat un post pe pagina oficială de Facebook, în care le transmite românilor că mersul la mare nu este un motiv de deplasare și nu este înscris în ordonanțele militare. Totodată, autoritățile acționează în Gara de Nord și în stațiile de cale ferată pentru a verifica motivele deplasărilor.

Iată postarea integrală a Poliției Române de pe Facebook!

„Tradiționalul sejur la mare NU este înscris în ordonanțele militare ca motiv de deplasare – pentru binele tuturor, vă rugăm să rămâneți acasă! Polițiștii acționează în Gara de Nord, în trenuri și stații de cale ferată pentru a verifica motivele deplasării celor care călătoresc în această perioadă”, a transmis Poliția Română.

Joi, premierul României, Ludovic Orban, a subliniat că, de 1 Mai, oamenii trebuie să respecte regulile stabilite pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID-19. „Şi de 1 Mai, oamenii, probabil, vor avea dorinţa de a ieşi mai mult, dar trebuie să respecte regulile care sunt stabilite”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Liber la grătare în anumite condiții

Dar nu totul e pierdut! Poți face grătar de 1 mai, cu anumite condiții. Ministrul de Interne Marcel Vela a dat liber la grătare, dar… în propria curte, iar la petrecere psă articipe doar cei care locuiesc în aceeași gospodărie.

Totodată a anunțat că va suplimenta numărul forțelor de ordine și va plasa elicoptere pentru a supraveghea drumurile. Astfel că de 1 mai, peste 15.000 de angajați MAI, Mapn și ai Jandarmeriei vor veghea pentru siguranța cetățenilor și pentru respectarea restricțiilor convenite pentru 1 mai de către autorități.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: