Redactia.ro
Home » Știri » Este vestea momentului pentru pensionari! Ce se va întâmpla cu pensiile românilor care au cotizat peste 30 de ani

Este vestea momentului pentru pensionari! Ce se va întâmpla cu pensiile românilor care au cotizat peste 30 de ani

Pensii români

Ministrul Muncii, Marius Budai, a oferit detalii importante cu privire la momentul așteptat al creșterii pensiilor, precum și la schimbările fundamentale aduse de noua Lege a Pensiilor. Această reformă, care face parte din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a devenit o prioritate în Parlament, având un impact semnificativ asupra finanțelor publice și a pensiilor pentru milioane de români.

Ministrul Muncii, Marius Budai, a dezvăluit că momentul așteptat al creșterii pensiilor va fi anunțat în cadrul implementării Legii Pensiilor din septembrie 2024. Această declarație marchează un pas important în planificarea și implementarea promisiunilor guvernamentale referitoare la îmbunătățirea condițiilor de trai ale pensionarilor.

Ce se va întâmpla cu pensiile românilor care au cotizat peste 30 de ani

Proiectul Legii Pensiilor, care se află pe ultima sută de metri în Parlament, aduce modificări semnificative pentru sistemul public de pensii. Una dintre principalele schimbări avantajează românii cu peste 30 de ani de cotizare la pensie.

”Reparăm inechităţi. Auzim cu toții de cetățeni care au lucrat 30 de ani și au pensia minimă. Acum, prin acel punctaj suplimentar, de peste 25 de ani, li se va ridica pensia și vom face deosebirea între cei care muncesc strict stagiul minim de cotizare, adică cei 15 ani, și cei care muncesc 30-35 de ani sau chiar 40 de ani.

Este exact ceea ce spuneam, că noi încurajăm munca. Deci cu cât stai în câmpul muncii, nu mergem în extrema cealaltă să spunem că majorăm vârsta de pensionare, să ne înțelegem. Nu se majorează vârsta de pensionare prin legea aceasta, dar încurajăm munca. Pentru cei care stau mai mult în muncă, vor primi și mai mult”, a explicat fostul ministru al Muncii duminică, în direct la România TV.

Ce sunt punctele de stabilire ale pensiilor

Ministrul Marius Budai a detaliat punctele de stabilitate obținute în funcție de perioada de cotizare. Pentru cei care lucrează peste 25 de ani, se acordă 0,5 puncte pe an pentru perioada cuprinsă între 25 și 30 de ani de muncă.

În cazul perioadei de muncă între 30 și 35 de ani, se acordă 0,75 de puncte pe an. Pentru cei cu peste 35 de ani de cotizare, se acordă un punct pe an. Această abordare va duce la o creștere a pensiilor în funcție de stabilitatea în muncă a fiecărui individ, recompensând contribuțiile pe termen lung la sistemul de pensii.

Noua Lege a Pensiilor aduce cu sine recalcularea pensiilor, care va intra în vigoare în septembrie 2024. Astfel, fiecare român își va putea calcula pensia în funcție de perioada de cotizare și punctele acumulate. Această transparență în procesul de calculare a pensiilor oferă participanților posibilitatea de a anticipa și planifica mai bine veniturile de la stat după pensionare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: