Redactia.ro
Home » Știri » Este vestea momentului! Cristian Cioacă a fost eliberat din închisoare. Ce declarații au făcut mama și avocata Elodiei Ghinescu

Este vestea momentului! Cristian Cioacă a fost eliberat din închisoare. Ce declarații au făcut mama și avocata Elodiei Ghinescu

Informația momentului în România cutremură opinia publică și ridică numeroase semne de întrebare: Cristian Cioacă, condamnat pentru uciderea partenerei sale de viață, avocata Elodia Ghinescu, a primit recent verdictul de eliberare condiționată. Decizia judecătorilor de la Judecătoria Pitești a provocat o furtună de reacții și discuții în jurul corectitudinii și justiției sistemului judiciar.

Cristian Cioacă, fost polițist și tatăl copilului dispărutului avocatei Elodia Ghinescu, a trăit în spatele gratiilor pentru o pedeapsă privativă de libertate de 16 ani și 8 luni. Infracțiunile multiple pentru care a fost condamnat au inclus și uciderea partenerului său de viață, o crimă care a zguduit țara în urmă cu mai mulți ani. Cu toate că bărbatul nu și-a recunoscut niciodată fapta, probele adunate de anchetatori au dus la condamnarea sa.

Cristian Cioacă, eliberat din închisoare

Cioacă a solicitat eliberarea condiționată în urmă cu câteva săptămâni, invocând executarea fracției legale a pedepsei. Potrivit legii, în astfel de circumstanțe, inculpatul poate fi considerat pentru eliberare condiționată. Cu toate acestea, decizia magistraților de a-l elibera pe Cioacă a ridicat semne de întrebare cu privire la justiție și la proporționalitatea pedepsei.

Fostul polițist a mai făcut încercări de a obține eliberarea din închisoare în trecut, însă toate au fost respinse de instanță. Încă din începutul anului curent, Cioacă a fost adus în fața judecătorilor în mai multe rânduri, în speranța de a obține eliberarea sa condiționată.

”Admite contestaţia formulată de contestatorul (…) pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în data de 22.08.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, a decis instanța de la Judecătoria Pitești.

Ce spune avocata Elodiei Ghinescu

Avocata Crina Radu, reprezentanta Elodiei Ghinescu, a reacționat ferm la această cerere de eliberare condiționată. Aceasta consideră că Cioacă nu ar trebui să fie eliberat înainte de a-și ispăși integral pedeapsa, având în vedere gravitatea faptelor săvârșite. Avocata a criticat și durata pedepsei considerată de mulți ca fiind mult prea mică în comparație cu impactul crimei.

”În opinia mea, Cristian Cioacă ar trebui să nu beneficieze de eliberare condiționată şi să execute întreaga pedeapsă. Oricum, 15 ani şi opt luni este o pedeapsă foarte mică pentru gravitatea faptelor comise”, a declarat Crina Radu la Antena Stars, după ce Cristian Cioacă a cerut să fie eliberat.

Mama Elodiei este disperată

Mama avocatei, care a trecut prin coșmarul pierderii fiicei sale, a fost puternic afectată de decizia instanței de eliberare a lui Cristian Cioacă. Cu lacrimi în ochi și suspine în glas, aceasta a făcut declarații dureroase în fața presei. O singură dorință îi mai rămâne acestei mame îndurerate: să afle adevărul despre locul în care a fost ascuns cadavrul fiicei sale.

Mama Elodiei Ghinescu a trăit o realitate pe care nicio mamă nu și-ar dori-o vreodată. Decizia instanței a adus durere adâncă și în pragul disperării, făcându-i să plângă la un mormânt gol, într-un proces continuu de suferință fără sfârșit. Însă, această mamă își dorește să poată aduce omagiul fiicei sale într-un loc care să-i poarte rămășițele, acolo unde își poate închide durerea în liniște.

În plus, relația dintre familia Ghinescu și nepotul lor, Patrick Cioacă, a rămas nefericită. De peste 12 ani, băiatul nu a mai avut contact cu bunica sa din partea mamei, iar speranțele de reconciliere par tot mai îndepărtate. Mama Elodiei Ghinescu a făcut eforturi să își vadă nepotul, dar s-a confruntat cu respingerea din partea surorii lui Cristian Cioacă, persoana care a crescut și l-a îngrijit pe Patrick după dispariția părinților săi.

„Nu înțeleg cum au putut lua o asemenea hotărâre. Omul acesta e un criminal, a săvârșit o faptă foarte gravă față de un seamăn al său, căruia i-a luat viața cu cinism, cu brutalitate. Nu-i voi uita niciodată rânjetul de pe buze din sala de judecată. Omul acesta a fost un milog în pușcărie, ca să poată duce o viață liniștită, dar adevărata lui față numai Dumnezeu i-o cunoaște. Foarte puțini oameni știu cum arată Cristian Cioacă pe interior. E un om rău, foarte rău!”, a declarat Emilia Ghinescu pentru CANCAN.RO.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: