Redactia.ro
Home » Știri » Este vestea momentului pentru elevii din zonele afectate de ninsori și viscol! Când se vor reîntoarce la școală, de fapt

Este vestea momentului pentru elevii din zonele afectate de ninsori și viscol! Când se vor reîntoarce la școală, de fapt

Când se vor reîntoarce la școală

Ministerul Educației a emis o notificare crucială cu privire la desfășurarea activității didactice în unitățile de învățământ situate în județele afectate de ninsori și viscol. În acest context, în data de 27 noiembrie, luni, a avut loc o videoconferință de importanță majoră, la care au participat inspectorii școlari generali din județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea.

Aceste județe se confruntă cu condiții meteorologice nefavorabile, ceea ce a determinat suspendarea activității didactice cu prezență fizică în conformitate cu hotărârile Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene și cu aprobarea Ministerului Educației.

Când vor începe școala elevii, de fapt

Conform informațiilor furnizate în cadrul videoconferinței, se constată că măsura suspendării activității didactice nu se aplică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județele menționate. Prin urmare, începând de marți, 28 noiembrie, este prevăzută reluarea activității didactice cu prezență fizică în aceste unități de învățământ.

Ministerul Educației a transmis o solicitare fermă inspectorilor școlari generali, aceea de a monitoriza atent situația la nivelul fiecărui județ. În cazul în care în anumite unități de învățământ nu se pot asigura condițiile necesare pentru desfășurarea activității didactice cu prezență fizică din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, se permite suspendarea cursurilor pe o perioadă determinată.

Acest demers este condiționat de solicitarea directorului unității, care trebuie să se bazeze pe hotărârea consiliului de administrație al școlii. Totodată, este necesară informarea inspectorului școlar general, avându-se în vedere că aprobarea suspendării cursurilor trebuie obținută de la același inspector școlar general, cu notificarea ulterioară a Ministerului Educației.

Pentru a asigura o gestionare corespunzătoare a situației, vor fi transmise detalii cu privire la eventualele schimbări în ceea ce privește gradul de afectare a activității din unitățile de învățământ. Aceste informații vor fi furnizate dacă evoluția situației va impune ajustări.

Cursuri anulate din cauza viscolului

În conformitate cu hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din data de 27 noiembrie, luni, au fost anulate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Brăila, precum și în municipiu. Aceeași măsură a fost aplicată și școlilor din județele Galați și Tulcea pentru aceeași zi.

Luând în considerare faptul că județul Galați se afla sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, prefectul județului Galați, domnul Claudiu – Sorin Gavril, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței CJSU s-a decis suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ din județul Galați în data de 27 noiembrie 2023. Orele pierdute vor fi recuperate conform deciziilor luate de Inspectoratul Școlar Județean Galați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: