Redactia.ro
Home » Știri » Este vestea momentului pentru proprietarii și chiriașii din România. Riscă închisoarea dacă încalcă această regulă

Este vestea momentului pentru proprietarii și chiriașii din România. Riscă închisoarea dacă încalcă această regulă

Într-o mișcare surprinzătoare, Partidul Social Democrat (PSD) din România a propus un proiect legislativ care promite să schimbe radical modul în care chiriașii, proprietarii și administratorii de imobile tratează problema consumului și vânzării de droguri în țară. Această inițiativă legislativă controversată, dezbătută în Senat, prevede pedepse cu închisoarea pentru cei implicați în astfel de activități ilicite.

Proiectul legislativ propus de PSD vine într-un moment în care România se confruntă cu o creștere alarmantă a consumului și vânzării de droguri în țară. Politicienii social-democrați au venit cu o serie de măsuri radicale pentru a contracara această problemă, iar una dintre cele mai notabile prevederi este pedepsirea cu închisoarea a persoanelor care dețin, închiriază sau administrează proprietăți în care se desfășoară consumul de droguri.

Vești proaste pentru chiriași și proprietari

Acestă inițiativă legislativă, dacă va fi adoptată, ar putea avea consecințe semnificative asupra chiriașilor, proprietarilor și administratorilor de imobile. Chiar și proprietarii de locuințe, unde chiriașii consumă sau vând droguri, ar putea răspunde în fața legii. Mai mult, proiectul prevede sancțiuni severe și în cazul în care sunt implicați minori în derularea operațiunilor cu substanțe psihoactive.

Prin introducerea pedepselor cu închisoarea pentru cei implicați în aceste activități ilegale, PSD își propune să descurajeze atât consumatorii de droguri, cât și comercianții. În plus, se dorește creșterea gradului de responsabilitate al proprietarilor și administratorilor de imobile, pentru a preveni folosirea proprietăților lor în scopuri ilegale.

„Demersul legislativ al PSD mai prevede majorarea pedepselor referitoare la finanţarea faptelor care sunt în legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive, acestea, alături de mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificare, urmând să fie confiscate.

Un alt element de noutate prevăzut de această iniţiativă legislativă este considerarea folosirii minorilor în derularea de operaţiuni cu substanţe psihoactive ca fiind circumstanţă agravantă(…) Consumul de droguri va fi descurajat şi prin sancţionarea cu închisoare a proprietarilor, chiriaşilor sau administratorilor de imobile în care se consumă droguri”, a transmis social-democrata.

Sancțiuni pentru implicarea minorilor

Merită menționat că proiectul legislativ propus de PSD vine ca o extindere a legii Anastasia, care a introdus deja pedepse cu închisoarea pentru șoferii care se urcă la volan sub influența drogurilor. Prin urmare, noua inițiativă legislativă se aliniază cu eforturile de combatere a consumului de droguri în diferite aspecte ale societății.

Un alt aspect important al proiectului legislativ propus de PSD este sancționarea gravă a implicării minorilor în activitățile legate de droguri. Această prevedere reflectă preocuparea pentru protejarea tinerilor și prevenirea expunerii lor la substanțe periculoase.

În cazul în care minori sunt implicați în vânzarea sau consumul de droguri în proprietățile închiriate sau administrate de adulți, sancțiunile prevăzute de lege pot fi extrem de severe. Aceasta ar putea fi o măsură eficientă pentru a descuraja implicarea minorilor în astfel de activități periculoase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: