Redactia.ro
Home » Știri » Este vestea momentului pentru români! Când va fi gata recalcularea pensiilor în 2024

Este vestea momentului pentru români! Când va fi gata recalcularea pensiilor în 2024

Pensiile intră pe card

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, a făcut un anunț crucial privind recalcularea pensiilor, aducând lumină în privința termenelor și procesului de implementare. Conform declarațiilor sale, odată cu publicarea normelor de aplicare pentru noua lege a pensiilor în Monitorul Oficial, se va semna contractul pentru dezvoltarea software-ului necesar efectuării recalculării. Această veste vine ca un pas esențial în procesul de modernizare și corectare a sistemului de pensii din România.

În ceea ce privește dosarele de pensii, Baciu a informat că peste 90% dintre acestea au fost deja reintroduse în sistem, pregătindu-se astfel terenul pentru recalculare. Implementarea noului software va permite tuturor Caselor de Pensii să efectueze acest proces într-un mod uniform și eficient, având în vedere variabilitatea situațiilor și condițiilor individuale.

Când va avea loc recalcularea pensiilor

Un aspect crucial evidențiat de șeful Casei de Pensii este faptul că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării. Ba dimpotrivă, în cazul pensiilor mici se anticipează creșteri semnificative, fapt ce aduce un suflu de speranță și alinare pentru cei care depind de aceste venituri pentru traiul lor de zi cu zi.

„În perioada următoare vom semna contractul subsecvent cu firma care asigură mentenanța sistemului informatic integrat al Casei Naționale de Pensii care prevede realizarea softului informatic necesar recalculării pensiilor conform noii legi.

Avem o certitudine clară care era stabilită deja prin lege și anume faptul că nici o pensie nu va scădea în urma recalculării, majoritatea pensiilor vor avea creșteri, unele chiar substanțiale, aici mă refer la pensiile mici cu un stagiu de cotizare mare”, a transmis Daniel Baciu pe Facebook.

Cu cât vor crește pensiile unor români

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a subliniat impactul pozitiv pe care îl va avea recalcularea asupra unora dintre românii care primesc pensii. Potrivit afirmațiilor sale, unii dintre aceștia ar putea înregistra creșteri de până la 80% în cuantumul pensiei lor. Această veste este cu siguranță binevenită pentru cei care au trăit ani de zile cu pensii insuficiente și care au așteptat cu nerăbdare o îmbunătățire a situației lor financiare.

„Vor fi români care vor avea poate o creștere de 80%, depinde de cele trei elemente esențiale pe baza cărora se calculează numărul de puncte. Punctele contributive, punctele necontributive și punctele de stabilitate”, a spus aceasta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: