Redactia.ro
Home » Știri » Este vestea momentului pentru români! Ce se întâmplă cu voucherele de energie în următoarea perioadă

Este vestea momentului pentru români! Ce se întâmplă cu voucherele de energie în următoarea perioadă

voucherele de energie

La ședința de Guvern desfășurată joi, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat o decizie importantă pentru beneficiarii voucherelor pentru energie. Această decizie vine în contextul preocupării Guvernului pentru buna desfășurare a programelor de sprijin social, iar prelungirea a fost aprobată după consultări cu Comisia Europeană și în urma unui dialog constructiv.

Deși pentru unii aceste vouchere nu reprezentau o valoare foarte mare, pentru alții lucrurile stau total diferit. Aceste vouchere au făcut diferența, mai ales în momentul în care facturile la energie electrică au întârziat cu lunile, iar apoi oamenii s-au trezit că au de achitat sume uriașe.

S-a prelungit valabilitatea voucherelor de energie

Guvernul a hotărât să prelungească valabilitatea acestor vouchere până pe 31 martie 2024, modificând termenul inițial care era stabilit pentru 31 decembrie 2023. Românii care beneficiau de aceste vouchere sunt acum în culmea fericirii, deoarece vor putea să își achite facturile chiar și după sărbători.

Adrian Câciu a explicat că această măsură a fost formalizată în cadrul ședinței de Guvern pentru a veni în sprijinul familiilor și gospodăriilor vulnerabile, permițându-le să plătească facturile la energie până la data menționată. Termenul inițial, stabilit pentru finalul anului 2023, a fost prelungit pentru a oferi o perioadă suplimentară de sprijin în contextul dificil al costurilor cu energia.

„Astăzi am formalizat adoptarea acestei măsuri, astfel încât beneficiarii, familiile vulnerabile, gospodăriile vulnerabile să poată să plătească facturile la energie până la 31 martie 2024. Termenul inițial era 31 decembrie 2023”, a subliniat ministrul Adrian Câciu la finalul ședinței de Guvern.

Noi decizi cu privire la fondurile europene

În plus, ministrul Adrian Câciu a adăugat că ședința de Guvern a inclus și măsuri legate de fondurile europene, în special în ceea ce privește exercițiul financiar 2014-2020. Pentru proiectele în desfășurare care se încheie la 31 decembrie 2022, s-au luat măsuri pentru accelerarea finanțării acestora, facilitând depunerea cererilor de rambursare pentru beneficiari. România se află într-o situație favorabilă în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, cu 85% rambursate la momentul discuției și cu perspective de atingere a unui grad de absorbție de 98% în trimestrul unu al anului 2024.

În contextul acestei evoluții, ministrul a subliniat și apelurile lansate pentru fondurile europene disponibile, cu sume considerabile, pregătite să fie alocate pe noul cadru financiar multianual 2021-2027. Aceste măsuri și perspectivele de dezvoltare evidențiază angajamentul Guvernului pentru sprijinirea cetățenilor și promovarea accesului la energie în condiții avantajoase pentru categoriile vulnerabile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: