Redactia.ro
Home » Știri » Este vestea momentului pentru români! Crește valoarea tichetelor de masă de la 1 august 2023

Este vestea momentului pentru români! Crește valoarea tichetelor de masă de la 1 august 2023

GALERIE FOTO (2)

În cursul zilei de joi, guvernul este pe cale să autorizeze un plan de urgență care va modifica legislația curentă referitoare la tichetele de masă. Acest plan propus vine sub forma unei ordonanțe de urgență și urmărește creșterea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 și apoi din nou la 1 ianuarie 2024.

Obiectivul principal al acestei mișcări este acela de a revizui și actualiza Legea nr. 165/2018, care se ocupă de modul în care sunt acordate tichetele de valoare. Între timp, prețurile alimentelor și utilităților au crescut semnificativ.

Crește valoarea tichetelor de masă

Motivul din spatele acestei schimbări legislative constă în faptul că în ultimele două semestre (adică semestrul II al anului 2022 – prezent), valoarea tichetelor de masă nu a experimentat o creștere corespunzătoare cu rata inflației. Ca urmare, valoarea actuală a unui tichet de masă, care este de 30 de lei, nu este suficientă pentru a asigura o masă adecvată pe parcursul unei zile de lucru.

De asemenea, acest document propus subliniază un alt beneficiu major al acestei modificări. Prin ajustarea valorii nominale a tichetelor de masă la un nivel adecvat, guvernul are oportunitatea de a introduce o facilitate fiscală care poate îmbunătăți colectarea taxelor și a impozitelor.

„Astfel, prin prezentul proiect se prevede modificarea articolului 14 al Legii nr. 165/2018, prin stabilirea valorii unui tichet de masă de până la 35 lei/tichet masă/zi, începând cu data de 1 august 2023 respectiv 40 lei/tichet masă/zi, începând cu data de 1 ianuarie 2024”, conform notei de fundamentare.

Avantajele adoptării acestei Ordonanțe de Urgență

Acest lucru poate, de asemenea, să ajute la combaterea economiei subterane, oferind în același timp o creștere a puterii de cumpărare pentru angajați. În plus, creșterea valorii nominale a tichetelor de masă poate duce la o creștere a veniturilor bugetului de stat, întrucât aceste venituri suplimentare sunt, de asemenea, impozabile.

Prin urmare, proiectul de ordonanță de urgență propus de guvern vizează nu doar creșterea puterii de cumpărare a angajaților, ci și promovarea unei colectări mai eficiente a taxelor și a impozitelor. Aceasta ar putea fi o cale eficientă de a contracara creșterea costurilor de trai, îmbunătățind în același timp puterea economică a populației și reducând economia subterană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: