Redactia.ro
Home » Stil de viață » „Ești chiar tu?” — O femeie își recunoaște fiul în cerșetorul care a părăsit-o când era paralizată

„Ești chiar tu?” — O femeie își recunoaște fiul în cerșetorul care a părăsit-o când era paralizată

Inima unei mame s-a rupt în bucăți când a dat peste un cerșetor murdar la colțul unei străzi și l-a recunoscut ca fiind fiul ei pierdut de mult. Era același băiat pe care îl iubise atât de mult, dar care o abandonase atunci când avea cea mai mare nevoie de el, când era paralizată.

Ziua lui Gracie fusese lungă și obositoare, iar ea nu putea decât să mulțumească cerului pentru puțină milă. Era o seară ploioasă, iar Gracie, în vârstă de 47 de ani, se simțea norocoasă că ploaia se oprise exact când ieșise din sala de gimnastică dintr-un cartier necunoscut. Venise într-un oraș îndepărtat pentru a o înlocui pentru o zi pe prietena ei apropiată, Diana, și pentru a preda lecțiile de yoga.

Stătea în stația de autobuz, suportând frigul și încercând să nu-i clănțăne dinții de frig, când a observat un tânăr cerșetor care stătea în apropiere. Cu trupul său fragil acoperit de o pătură zdrențuită, bărbatul se uita disperat în bolul pentru milostenii din fața lui. Fără să piardă timp, Gracie și-a scos portofelul pentru a-i da niște mărunțiș, ca să-și poată cumpăra o masă caldă.

Dar, pe măsură ce se apropia de el, un fior i-a străbătut corpul și s-a oprit pe loc. Fața i s-a albit ca și cum ar fi văzut o fantomă. Inima lui Gracie a început să bată atât de repede încât se temea că ar putea să i se oprească, atunci când l-a recunoscut pe bărbat…

„Tyler? EȘTI CHIAR TU?” a exclamat ea când și-a văzut fiul, care ajunsese acum să cerșească pe stradă. Cerșetorul s-a retras șocat, încercând să-și ascundă fața de mama pe care o abandonase cu trei ani în urmă, când aceasta fusese paralizată.

Cum ar fi putut să uite acea față? Cum ar fi putut să nu recunoască acea voce? Și cum ar fi putut să uite acea noapte fatidică de acum trei ani, când fusese informat despre accidentul mamei sale?

Era o noapte geroasă de 23 decembrie. Tyler, pe atunci în vârstă de 24 de ani, se distra la o petrecere, râzând și glumind cu prietenii și flirtând cu fete necunoscute. Deodată, telefonul lui a început să vibreze, dar nu i-a dat nicio importanță.

„Al cui o fi numărul ăsta?” a șoptit el, aruncând o privire la telefonul mobil, unde apărea un număr necunoscut. Însă era atât de ocupat să petreacă, încât a ignorat apelul și s-a întors la distracția cu prietenii.

Totuși, apelurile nu încetau să vină, iar Tyler s-a enervat când telefonul a continuat să-i vibreze în buzunar.

„Cine naiba e?” a izbucnit Tyler în momentul în care a răspuns în cele din urmă.

„Tyler… sunt eu… Ricky.”

„Ricky? De ce nu-mi apare numărul tău? Ce s-a întâmplat cu telefonul tău?” a întrebat Tyler, fratele său mai mic.

„Telefonul meu s-a descărcat… Tyler, e vorba de MAMA,” a adăugat Ricky, cu vocea tremurândă. „A avut un accident de mașină.”

Inima lui Tyler s-a oprit în piept și a ieșit val-vârtej din pub-ul zgomotos.

„Mama… CE? Oh, nu… Ce s-a întâmplat cu mama? E bine??” a întrebat el, gândindu-se la cele mai negre scenarii posibile.

„Mama e bine. Dar încă sunt speriat. Poți veni la spital, te rog?” i-a răspuns Ricky.

Tyler știa că fiecare secundă conta. Însă, după ce a auzit de la fratele său că mama lor era în regulă, a zâmbit ușurat și s-a grăbit înapoi la petrecere pentru a continua distracția.

Două ore mai târziu, Tyler și-a făcut curaj și a chemat un taxi pentru a merge la spital. Vocea furioasă a lui Ricky a răsunat pe holul spitalului atunci când fratele său a dat buzna în căutarea salonului mamei lor.

„Ce te-a ținut atât de mult?” a sărit Ricky la Tyler.

„De ce sunt așa de important acum? Brusc ai realizat că sunt fratele tău mai mare… fiul cel mare al mamei, care merita toată iubirea și atenția ei?” a răbufnit Tyler la Ricky.

„Ești fiul ei preferat, nu-i așa? Ești mereu primul în toate… așa că de ce să-mi pierd timpul venind mai devreme?”

„Ai înnebunit, Tyler? Mama e internată aici. A avut un accident grav. Știi ceva? Ești bolnav… și egoist… de asta toată lumea te urăște!”

Cuvintele lui Ricky l-au lovit pe Tyler ca o palmă. S-a simțit atât de jignit, iar ego-ul lui fusese atât de rănit încât nu a putut admite că a greșit.

„Bine!” a scuipat Tyler. „Plecat sunt… Și să nu vii la mine pentru ajutor, bine? Lasă-l pe fiul preferat al mamei să aibă grijă de ea!”

Tyler a ieșit furios din spital, sângele clocotindu-i în vene. Nu putea să scape de senzația că propriul frate i se împotrivea.

Gracie, mama lor, zăcea pe patul de spital, epuizată după mai multe operații. Reușise să-și construiască singură o afacere de succes, dar accidentul de mașină și facturile medicale enorme o forțau acum să își vândă afacerea mult iubită.

Dar, și mai dureros pentru Gracie, era să vadă cum cei doi fii ai săi se îndepărtau unul de celălalt. După ce soțul ei o părăsise cu doi copii pentru o altă femeie, Gracie înfruntase soarta pentru a-și crește băieții. Nu mai fusese interesată de iubire, pentru că își considera copiii singura rațiune de a trăi.

Gracie își înghițea lacrimile, iar Ricky rămânea stânca ei de sprijin pe parcursul șederii în spital și chiar și după ce fusese externată. Ricky lua deseori pauze de la facultate pentru a sta cu mama sa și a se asigura că totul este în regulă.

Dar Tyler? El era mai interesat de petreceri cu prietenii decât de a-și petrece timpul cu mama sa, care rămăsese paralizată.

Cu toate acestea, într-o zi, Tyler a fost forțat să stea acasă și să aibă grijă de mama lui, pentru că Ricky avea un examen de admitere important. Deși Tyler o ajutase pe Gracie, nu era în felul în care ea ar fi sperat.

„Of, dragă! Ricky a uitat să-mi ia medicamentele. Tyler, dragule, poți să mergi tu, te rog, până la farmacie?” l-a rugat Gracie pe fiul său, care era ocupat să-și trimită mesaje prietenilor pe telefon.

„Dulceață… trebuie să iau aceste pastile înainte de prânz… Te rog…”

„Ce vrei, mamă?” a izbucnit Tyler la Gracie, smulgându-i rețeta din mână.

„Cine-mi va da banii? Nu am bani să-ți cumpăr medicamente.”

„Sunt acolo,” a spus Gracie, întinzându-i cheile de la dulap.

Tyler i-a luat medicamentele, dar era atât de iritat ori de câte ori ea îl chema să o ajute să bea apă sau să o ducă la baie. Gracie putea simți frustrarea și nerăbdarea din expresia lui Tyler, iar acest lucru o sfâșia.

„Îmi pare rău că te împovărez,” plângea Gracie atunci când Tyler a țipat la ea pentru că l-a chemat din nou.

„Nu mă așteptam ca fiul meu să mă trateze astfel.”

„Ah, da? Ce te așteptai, după ce m-ai abandonat la bunica când eram copil?” a izbucnit Tyler.

Gracie a simțit o durere adâncă în inima ei reflectând la trecut. După ce soțul ei o părăsise cu cei doi copii, Ricky era doar un nou-născut. Așa că lăsase pe Tyler, fiul ei cel mare, la bunica și l-a luat pe Ricky la muncă pentru că el, fiind bebeluș, avea nevoie de mai multă atenție și grijă.

Dar asta nu i-a picat bine lui Tyler. Era gelos pe fratele său mai mic și nu se putea abține să nu se certe cu el pe măsură ce creșteau. Mai mult, Tyler credea că fratele lui era copilul preferat al mamei, așa că nu a iertat-o niciodată pe Gracie, crezând că ea făcea diferențe între ei.

Tyler nu înțelegea că o mamă nu-și împarte iubirea pentru copiii ei.

„Nu te-am abandonat,” a plâns Gracie, cu vocea abia o șoaptă și buzele uscate. Era sufocată de ceea ce spusese Tyler.

„Am muncit din greu zi și noapte pentru a întreține familia… pentru a vă ține sub un acoperiș. Pentru a vă oferi o educație bună. Dar tu ai cheltuit toți banii din fondul tău de facultate pe petreceri, fete… și prieteni.”

Gracie a simțit o durere arzătoare în suflet în timp ce termina acele cuvinte. S-a uitat în ochii lui Tyler, așteptând un răspuns care să-i calmeze sufletul.

„Da, oricum! Când se întoarce favoritul tău acasă? Am niște treburi importante și trebuie să plec…” Tyler nu a așteptat ca mama lui să termine de vorbit și a ieșit furios din cameră, aruncându-i o privire rece.

Dacă Gracie ar fi știut că acela avea să fie ultimul moment în care își vedea fiul! Tyler a dispărut în acea seară, furând banii mamei sale. Timp de trei ani, Gracie l-a căutat și nu și-a pierdut speranța. Dar, în acea zi fatidică, l-a regăsit pe fiul ei, transformat într-un cerșetor. Când a aflat adevărul despre ceea ce s-a întâmplat, durerea a fost uriașă, dar dragostea ei pentru Tyler nu s-a stins niciodată.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect