Redactia.ro
Home » Știri » Europa va fi lovită de Ciclonul „Bombă”. Rafalele de vânt vor depăși 200 de km/h

Europa va fi lovită de Ciclonul „Bombă”. Rafalele de vânt vor depăși 200 de km/h

Ciclonul „Bomba” va lovi Europa.

Europa se pregătește să facă față unei noi furtuni puternice, numită Ingunn, care este descrisă drept un ciclon de tip „bombă” datorită puterii sale devastatoare. Norvegia a declarat deja cod roșu, anticipând rafale de vânt ce pot atinge viteze de până la 200 km/h, conform sursei news.ro.

Fenomen meteorologic neobișnuit

Furtuna Ingunn nu este un eveniment izolat, ci face parte dintr-un sezon de furtuni activ în Europa. Acest tip de fenomen meteorologic apare în urma unor diferențe mari de temperatură, care sunt evidente pe continentul european în acest moment. În sud, temperaturile sunt calde, cu valori de vară în țări precum Spania, în timp ce în nord, vânturile aduc temperaturi scăzute. Interacțiunea dintre aceste două extreme meteorologice conduce la crearea unui curent jet puternic, accelerând dezvoltarea furtunii.

Se așteaptă ca miercuri, zona de presiune joasă să se deplaseze din nordul Scoției spre Marea Norvegiei. Meteorologii prezic o scădere rapidă a presiunii atmosferice, de la 970 hectopascali la 940 hectopascali în 24 de ore, fenomen descris ca o „bombă ciclonică”.

Inițial, Scoția va resimți efectele furtunii, cu rafale de vânt de 100-150 km/h. Ulterior, în cursul serii de miercuri și noaptea de miercuri spre joi, Norvegia se va confrunta cu vânturi puternice de 130-180 km/h, local ajungând chiar la 190/200 km/h.

Avertismentele meteorologilor

Serviciile meteorologice norvegiene compară vitezele vântului cu cele din timpul unui uragan și avertizează despre potențialele pagube. Ei sfătuiesc populația să rămână în case și să urmeze indicațiile serviciilor de urgență. Se anticipează pene de curent și întârzieri sau anulări în transportul feroviar.

„Astfel de viteze ale vântului sunt devastatoare şi comparabile cu cele atinse în timpul unui uragan”, afirmă serviciile meteorologice norvegiene într-un articol din Het Laatste Nieuws. „Rămâneţi în casă şi urmaţi sfaturile serviciilor de urgenţă”, au anunțat specialiștii.

Deși vestul Europei va experimenta vânturi puternice miercuri, impactul complet al furtunii Ingunn nu va fi resimțit imediat în această regiune.

Furtuna Ingunn reprezintă un semnal de alarmă asupra intensității fenomenelor meteorologice extreme, subliniind necesitatea pregătirii adecvate și a respectării măsurilor de siguranță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: