Redactia.ro
Home » Monden » Eurovision 2021 a fost câștigat de Italia. Trupa de rock Måneskin a reușit să impresioneze publicul

Eurovision 2021 a fost câștigat de Italia. Trupa de rock Måneskin a reușit să impresioneze publicul

Eurovision 2021 a fost câștigat de Italia.

Eurovision 2021 a fost câștigat de Italia. Trupa de rock Måneskin este marea câștigătoare a concursului Eurovision 2021, publicul fiind impresionat de numărul incendiar al grupului. Sâmbătă seara, trupa italiană a răsturnat ierarhia rezultată după o primă jurizare venită din partea țărilor care au participat.

Eurovision 2021 a fost câștigat de Italia. Trupa de rock Måneskin a reușit să impresioneze publicul

Eurovision 2021 a fost câștigat de Italia. Ediția a 65-a a avut loc la Rotterdam, cu 3.1500 de spectatori, după ce anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Trupa italiană Måneskin a reușit să încânte publicul sâmbătă seara, devenind câștigătoarea concursului Eurovision 2021. Måneskin este o formație roch din Roma, formată din Damiano David, voce, Vicroria De Angelis, chitară bas, Thomas Raggi, chitară electrică și Ethan Torchio, tobe. Anul acesta, trupa rock a câștigat Festivalul de muzică din Sanremo împotriva altor 25 de participanți și, prin urmare, au fost invitați să reprezinte Italia la Eurovision 2021.

Italia a fost plasată deasupra artiștilor din Malta, Elveția și Franța, favoriți la câștigarea concursului. Italia a obținut 524 de puncte, urmată de Franța cu 499 de puncte, iar locul trei a fost ocupat de Elveția cu un punctaj de 432 de puncte. Marea Britanie nu a obținut niciun punct cu piesa „Embers”, interpretată de James Newman.

Italia cu piesa „Zitti e Buoni” a obținut cel mai bun punctaj din partea telespectatorilor. Și Islanda, care înainte de a fi anulată ediția de anul trecut era cotată drept favorită la Eurovision, cu o formație de tineri non-conformistă și veselă, a ținut aproape de primele locuri. Emoțiile și agitația s-au menținut până în clipa, când televotingul a decis câștigătorul între Italia și Elveția, prima acumulând cele mai multe puncte. Acum, Italia a anunțat că dorește să găzduiască următoarea ediție Eurovision Song Contest, cea din 2022. Este pentru a treia oară când are și câștigători și organizează show-ul următor în această calitate. „Vrem doar să spunem, întregii Europe, întregii lumi: rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodată!”, a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin.

Cei patru și-au format trupa în 2016, la Roma, iar în 2017 au ieșit pe locul al doilea la concursul „X Factor” din Italia. Numele formației înseamnă „lumina lunii”, în daneză. Este prima victorie a Italiei după 1999, când Toto Cutugno câștiga cu piesa „Insieme: 1992”. Concursul european nu a mai câștigat de o trupă rock din 2006, când la Atena triumfau finlandezii.

România a ratata calificarea în finala Eurovision 2021

Pw 18 mai, România a ratat calificarea în finala Eurovision 2021. Celebra artistă, Roxen, cu piesa “Amnesia” nu a primit un punctaj suficient. Artiștii finaliști au fost aleși în urma votului publicului, prin telefon, SMS sau aplicația online oficială, dar și a juraților de specialitate din țările participante, ponderile fiind egale. “Cred mai degrabă, că a fost despre lipsa de experienţă. Dacă ne uităm la ţările calificate în finala de sâmbătă, vom descoperi de la seniorii Hooverphonic din Belgia, care au treizeci şi ceva de ani de activitate, până la nume cu notorietate. La noi cred că asta a contat mult, lipsa nu neapărat de spectacole în picioare, cât mai degrabă … cred că în seara asta a fost altceva mai important. Da, e ciudat şi greu de comentat (…) iar ‘Amnesia’ este despre faptul că atunci când îţi este greu, trebuie să strigi după ajutor, de aceea şi refrenul ‘Not alone, not alone’. Eu aş pune mai degrabă pe lipsa de experienţă a lui Roxen”, a declarat Liana Stancium, şefa Delegaţiei României la Eurovision.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: