Redactia.ro
Home » Știri » Eurovision 2023 nu va fi organizat în Ucraina. Concursul ar putea fi găzduit de Marea Britanie

Eurovision 2023 nu va fi organizat în Ucraina. Concursul ar putea fi găzduit de Marea Britanie

Eurovision 2023 nu va fi organizat în Ucraina.

Eurovision 2023 nu va fi organizat în Ucraina. Uniunea Europeană a Radiodifuziunii a anunțat că Eurovision 2023 nu va putea fi organizat în Ucraina, având în vedere că invazia rușilor nu a luat sfârșit. De asemenea, concursul ar putea fi găzduit de Marea Britanie, susține EBU.

Eurovision 2023 nu va fi organizat în Ucraina. Concursul ar putea fi găzduit de Marea Britanie

Potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Europene a Radiodifuziunii, Eurovision 2023 nu va putea fi organizat în Ucraina. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, instituția care organizează concursul Eurovision, a anunțat vineri că va discuta cu BBC pentru ca programul media britanic să devină gazda concursului din 2023. Reprezentanții au ajuns la concluzia că Eurovision 2023 nu poate fi organizat în Ucraina. EBU a anunțat printr-un comunicat că a realizat „o evaluare completă şi un studiu de fezabilitate” în colaborare cu televiziunea de stat ucraineană UA:PBC şi cu specialişti externi în contextul invaziei militare declanşate de Rusia în Ucraina.

De asemenea, comunicatul precizează că Eurovision rămâne una dintre cele mai dificile producții TV din întreaga lume. „EBU vrea să mulţumească postului UA:PBC pentru cooperarea sa deplină şi angajamentul său în explorarea tuturor scenariilor posibile în săptămânile care au trecut după victoria obţinută de Kalush Orchestra pe 14 mai la Torino şi îşi exprimă tristeţea şi dezamăgirea că ediţia de anul viitor a concursului nu poate fi organizată în Ucraina.Ca urmare a acestei decizii şi în concordanţă cu regulamentele şi pentru a asigura continuitatea evenimentului, EBU va începe acum discuţii cu grupul BBC, ca reprezentant al ţării clasate pe locul al doilea în acest an, pentru a deveni o posibilă gazdă a concursului Eurovision în 2023 în Marea Britanie. Ne vom asigura că victoria Ucrainei va fi reflectată pe deplin în show-ul de anul viitor. Aceasta va fi o prioritate pentru noi în discuţiile pe care le vom purta cu gazda care va fi aleasă”, au anunţat reprezentanţii EBU, citați de Agerpres.

Ucraina a câștigat Eurovision 2022

Trupa ucraineană Kalush Orchestra a câștigat Eurovision 2022, în urma voturilor primite din partea telespectatorilir. Cântărețul britanic Sam Ryder a ocupat primul loc după voturile exprimat de juriile naționale la Torino, dar grupul ucrainean a câștigat in cele din urmă voturile publicului. Grupul Kalush Ochestra a devenit unul dintre cei mai favoriți ai concursului Eurovision 2022 după ce Vladimir Putin a decis invadarea Ucrainei în luna februarie.

Rusia a fost exclusă din competiția Eurovision. Ucraina s-a alăturat concursului european în 2003, devenind una dintre cele mai de succes țarp nou intrate în competiție, după ce a triumfat și la edițiile organizate in anii 2004 și 2016.Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că, potrivit tradiției, țara sa va găzdui Eurovision 2023. „Anul viitor, Ucraina va găzdui Eurovision!Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul pentru a primi într-o zi participanţii şi oaspeţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!”,a spus el.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: