Redactia.ro
Home » Știri » Evacuarea Spitalului Foișor a fost reluată. DSP va stabili noile circuite

Evacuarea Spitalului Foișor a fost reluată. DSP va stabili noile circuite

GALERIE FOTO (2) Evacuarea Spitalului Foișor a fost reluată

Evacuarea Spitalului Foișor a fost reluată. Unitatea medicală a devenit de sâmbătă,10 aprilie, spital COVID19, iar pacienții internați aici au fost trimiși acasă sau au fost transferați către alte spitale. Potrivit autorităților, s-a luat această decizie din cauza creșterii a numărului de cazuri grave de infectare cu noul coronavirus.

Evacuarea Spitalului Foișor a fost reluată. DSP va stabili noile circuite

Evacuarea Spitalului Foișor a fost reluată. Autoritățile au decis ca Spitalul Foișor să devină unitate medicală pentru COVID19, iar pacienții internați aici să fie trimiși acasă sau transferați la alte spitale. Această decizie a fost luată după ce numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus a crescut alarmant. Astfel, reprezentanții DSP vor ajunge astăzi la spital pentru a face noile circuite. La acest moment mai trebuie evacuate 13 persoane, 9 dintre ele vor fi duse la alte patru spitale din București sau din țară, iar alți 4 pacienți vor fi externați.

Evacuarea pacientilor de la Spitalul Foisor

Conducerea spitalului a trimis o adresă pe 2 aprilie Ministerului Sănătății, explicând că unitatea medicală nu poate primi pacienți cu COVID19, deoarece nu îndeplinește condițiile prevăzute în Ordinul care include lista spitalelor de dializă COVID19. Așadar, în urmă cu câteva zile, reprezentanții spitalului anunțau că nu există acces permanent la laborator și la o platformă diagnostică cu radiologie convențională, locuri disponibile de paturi destinate terapiei acute sau linie de gardă în una dintre specialitățile boli infecțioase. ”Conform celor menţionate de Ordinul 434/2021 din 26 martie 2021, criteriile menţionate NU sunt îndeplinite de Spitalul clinic de Ortopedie Traumatologie şi TBC Osteoarticular ”Foişor”, fiind obligaţi să vă atenţionăm de acest context de neconformitate pentru a evita concluzii provocatoare de malpraxis sau de perturbare a întregii activităţi a spitalului, care este eminamente ortopedică, prin monoprofil”, se arată în documentul adresat Ministerului Sănătăţii şi semnat de managerul spitalului, de directorii medical şi financiar-contabil şi de şefii de secţie.

De asemenea, referitor la cerința privind capabilitatea de implementare de paturi destinate terapiei acute, se anunță că unitatea medicală este în construcție iar corpurile de clădire sunt încă nefuncționale. Totodată, se anunță că există probleme legate de ventilație, iar mai multe spații au surse comună de ventilație și neputând fi separate, ceea ce produce contaminarea.

Spitalul nu îndeplinește condițiile privind liniile de gardă

În continuare, reprezentanții Spitalului Foișor susțineau că unitatea sanitară nu îndeplinește condițiile privind liniile de gradă, pentru că este un spital de ortopedie construit pentru a face chirurgie ortopedică. ”Vă informăm că am efectuat o analiză atentă a situaţiei spitalului nostru, existând numeroase cereri de detaşare a personalului nostru către alte unităţi sanitare cu deficit de personal, din păcate, activitatea internă a spitalului, complexitatea cazuisticii nu ne permit detaşarea personalului solicitat, detaşarea acestora putând genera anomalii grave de îngrijire într-un serviciu monospecialitate ortopedie-traumatologie unde pacienţii nu se pot deplasa, nu au autonomie, necesită îngrijiri specializate de asistare şi urmărire permanentă”, mai afirmă conducerea Spitalului Foişor.

Aproximativ 100 de persoane au fost transferate începând de vineri seata la alte unități medicale sau au fost externați ca urmare a deciziei de a fi transformat în spital COVID19. Potrivit Ministrului Sănății, deși spitalul a fost anunțat încă de dimineață despre transformarea în COVID19, la ora 11.00, managerul încă nu avea pregătite documentele necesare eliberării avizului temporar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: