Redactia.ro
Home » Știri » Evaluare națională 2020. Bacalaureat 2020. Ministerul Educației a publicat teste de simulare online a examenelor

Evaluare națională 2020. Bacalaureat 2020. Ministerul Educației a publicat teste de simulare online a examenelor

evaluare națională

Ministerul Educației a publicat, luni, noi modele de subiecte pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Baremele de notare ale subiectelor vor fi făcute publice vineri, 3 aprilie.

Este vorba despre teste la limba română, limba maternă și matematică pentru elevii de clasa a VIII-a care vor susține Evaluarea Națională, și teste de pregătire la mai multe discipline pentru examenul de Bacalaureat 2020. „Testele de antrenament”, așa cum sunt denumite, au fost concepute de specialiștii în evaluare ai Ministerului și le sunt transmise elevilor la aproape 3 săptămâni de la închiderea școlilor, din cauza epidemiei COVID-19.

„ (Subiectele) respectă modelul subiectului de examen. Obiectivul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene. (…) Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile.”, potrivit comunicatului.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile.

Descarcă MODELE DE SUBIECTE Bacalaureat 2020

Descarcă MODELE DE SUBIECTE Evaluare Națională 2020

Ministrul Educaţiei, scrisoare pentru profesori în criza coronavirusului

Monica Anisie a transmis o scrisoare profesorilor prin care îi îndeamnă să lucreze în continuare cu elevii și astfel să contribuie la menținerea echilibrului emoțional al elevilor și al părinților.

„Traversăm cu toții o perioadă plină de provocări într-un context în care sănătatea noastră și a celor din jur este lucrul cel mai de preț de care trebuie să ne îngrijim. Măsura suspendării cursurilor a fost și este una necesară. În aceste momente, conștientizăm cu toții cât ne lipsește școala, cât de mult ne dorim să ne revedem elevii și colegii.

Cu toții vrem, în acest moment, să știm cu certitudine când vom reveni în sala de clasă, însă această certitudine trebuie privită în strânsă legătură cu situația evoluției epidemiei provocate de coronavirus în România, iar decizia pe care Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență o va lua va viza siguranța că niciun elev sau cadru didactic nu va fi infectat în momentul revenirii la cursuri.

Mai mult decât oricând, noi, cadrele didactice trebuie să contribuim la menținerea echilibrului emoțional al elevilor noștri, al părinților și nu în ultimul rând, al întregii societăți. Continuarea învățării de acasă reprezintă modalitatea prin care putem să fim alături de copiii noștri. Suspendarea cursurilor reprezintă o perioadă în care vom valorifica activitatea pe care am desfășurat-o în sala de clasă, prin modalități de fixare a cunoștințelor și de recapitulare a temelor predate, fără a preda noi cunoștințe și fără a evalua elevii.

Am încredere, dragi colegi, în măiestria dumneavoastră de a crea contexte educaționale prin orice mijloace de comunicare și de a-i motiva pe elevi să rămână conectați la educație. Aceasta presupune păstrarea unui echilibru în tot ceea ce înseamnă acest proces: adaptarea volumului de resurse pe care îl transmitem elevilor, a activităților individuale pe care le solicităm acestora, iar participarea la cursurile online trebuie să fie un moment așteptat de elevi, nu o presiune în plus”, a scris Monica Anisie în scrisoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: