Redactia.ro
Home » Știri » Evaluare Națională 2020. Elevii clasei a VIII-a vor susține astăzi proba scrisă la Limba maternă

Evaluare Națională 2020. Elevii clasei a VIII-a vor susține astăzi proba scrisă la Limba maternă

Evaluare Nationala

Joi, elevii clasei a VIII-a vor susține ultima proba scrisă la examenul de Evaluarea Națională 2020. Conform Calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării, absolvenții vor începe astăzi proba la Limba maternă.

Elevii clasei a VIII-a vor susține astăzi proba scrisă la Limba maternă

Joi, 18 iunie elevii clasei a VIII-a vor susține examenul scris la Limba maternă. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării, elevii vor primi rezultatele finale pe 21 iunie, până la ora 14.00.

Tot în aceeași zi, între orele 16.00-19.00 și 23 iuniem între orele 08.00-12.00, vor putea fi depuse contestațiile.

Pe 27 iunie este programată afișarea rezultatelor finale după verificarea contestațiilor.

De asemenea, elevii vor putea completa fișa de înscriere la liceu în perioada 2-6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc pe data de 10 iulie.

Este pentru prima dată când este organizată o a doua sesiune de examene la Evaluarea Națională destinată absolvenților care nu au fost prezenți la prima sesiune din cauze medicale.

Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au hotărât printr-un ordin comun, mai multe măsuri care trebuie respectate în școli la examenel națioanale.

Ministerul Educației a pus la dispoziția persoanelor interesate o linie TELVERDE- 0800801100 – pentru sesizarea evantualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale.

Ce se întâmplă în momentul în care un elev își dă masca jos în timpul examenului

Conform ministrului educației, Monica Anisie, subiectele sunt securizate pe un server și vor fi accesibile oricărui elev care a recapitulat materia.

Absolvenții vor trece prin filtre, pentru a descoperi dacă sunt bolnavi sau nu.

“Avem în jur de 50 de elevi aflaţi în izolare. Vom şti exact şi câţi spitalizaţi, mâine, când vor transmite absenţii, vom şti şi câţi copii au fost monitorizaţi cu temperaturi mai mari de 37 cu 3.”, a declarat președintele Comisiei Naționale de Examen, Luminița Bărcări.

Elevii vor avea la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele, sub stricat supraveghere a celor doi asistenți.

Etichete: