Redactia.ro
Home » Evaluarea Națională 2020 » Evaluarea Națională 2020. Când se afișează notele pe Edu.ro și cum afli rezultatele

Evaluarea Națională 2020. Când se afișează notele pe Edu.ro și cum afli rezultatele

notele evaluare naționala

Evaluarea Națională 2020 a luat sfârșit astăzi, cu ultima probă, cea de la matematică.Emoțiile nu s-au terminat, însă, pentru elevii clasei a VIII-a pentru că aceștia mai au un pas până la aflarea notelor. Pe 22 iunie ei vor afla notele inițiale, după care pot depune contestații, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 27 iunie.

Cum află elevii notele de la Evaluarea Națională

Anul acesta există două premiere în ceea ce privește acest examen. Dacă prima privește coronavirusul și felul în care dorința de a evita pe cât posibil riscul unei contaminări a făcut să fie luate măsuri speciale în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Cealaltă premieră privește felul în care vor fi aflate notele în acest an. Astfel, pentru prima dată în țara noastră, rezultatele vor fi anonime.

Fiecare elev va primi un cod, iar numele copiilor de clasa a VIII-a nu vor mai fi făcute publice la aviziere sau online.

Încă de ieri, dinainte de ultima probă Ministerul Educației a transmis o notă către comisiile din fiecare județ care s-au ocupat de Evaluare Națională. Prin intermediul ei, dascălii din centrele de examen au fost informați “că rezultatele vor fi afișate anonim”, iar acest lucru trebuie transmis mai departe elevilor.

Potrivit acestei note, chiar din timpul probei de la matematică, dată miercuri, codurile individuale pr baza cărora vor putea să își afle notele de la Evaluarea Națională.

“Codurile individuale vor fi distribuite candidaților în cursul zilei de 17 iunie 2020, în momentul predării lucrării scrise” la Matematică, a decis Ministerul Educației, care precizează în nota trimisă comisiilor județene de examen că acest cod individual “al fiecărui candidat generat de aplicația informatică EvNat corespunde numelui și prenumelui“.

Ce spune Ministerul Educației despre notele anonimizate

„Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat. În conformitate cu prevederile art.5 şi ale art.6
din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei
95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi
Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când
notele/rezultatele candidaţilor vor fi afişate astfel”, a transmis Ministerul Educaţei, printr-un comunicat de presă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: