Redactia.ro
Home » Știri » Evaluarea Naţională 2024: Ce le este interzis elevilor să facă la proba de Limba română

Evaluarea Naţională 2024: Ce le este interzis elevilor să facă la proba de Limba română

Evaluarea Naţională 2024: Ce le este interzis elevilor să facă la proba de Limba română

Mâine, 25 iunie 2024, elevii de clasa a VIII-a vor susține prima probă a Evaluării Naționale 2024, respectiv examenul de Limba și Literatura Română. Subiectele pentru Evaluarea Națională 2024 vor fi publicate pe pagina dedicată de pe edu.ro. Iată ce le este interzis elevilor să facă în timpul examenului:

Evaluarea Naţională 2024

Elevii trebuie să știe că fiecare probă scrisă are un timp de lucru de 120 de minute, care începe după completarea casetei de identificare, conform procedurii nr. 29294 din 19 iunie 2024.

Ce le este interzis elevilor să facă când susțin Evaluarea Națională:

  1. Se interzice folosirea mijloacelor de calcul, cu excepția celor permise pentru candidații cu nevoi speciale. Încălcarea acestei reguli atrage eliminarea din examen.
  2. Este interzisă pătrunderea în sala de examen cu materiale ajutătoare (manuale, dicționare, cărți, notițe, însemnări, ciorne, rezumate, culegeri etc.), telefoane mobile, mijloace electronice, tip IoT, de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, indiferent dacă acestea sunt ascunse în obiectele de îmbrăcăminte, încălțăminte, penare sau bănci. Această încălcare atrage eliminarea din examen.

Articolele menționate mai sus fac parte din regulamentul de desfășurare al Evaluării Naționale, conform metodologiei:

„Art. 7 – „(3) Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și alte asemenea obiecte ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

(4) Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și alte asemenea obiecte sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din unitatea/unitățile de învățământ/centrul/ centrele de examen sau cu exteriorul”, conform metodologiei.”, se arată în regulamentul de desfășurare al Evaluării Naționale.

Încălcarea acestor reguli va fi tratată ca fraudă sau tentativă de fraudă. Elevii care nu respectă acest regulament vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă au utilizat materialele sau obiectele interzise și indiferent de cine le-a introdus în sala de examen – fie că au fost elevi, cadre didactice din comisie sau alte persoane.

Calendar Evaluare Națională

  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: