Redactia.ro
Home » Știri » Evaluarea Națională începe luni. Ce trebuie să aibă elevii asupra lor și ce le este complet interzis

Evaluarea Națională începe luni. Ce trebuie să aibă elevii asupra lor și ce le este complet interzis

evaluare nationala

Luni, 19 iunie, se va desfășura prima probă scrisă a examenului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a. Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației, peste 161.500 de absolvenți s-au înscris pentru acest examen, care va avea loc în 3.553 de centre de examen. Iată ce trebuie să știe toți elevii care susțin acest examen.

Prima probă a Evaluării Naționale are loc luni, 19 iunie. Ce trebuie să aibă candidații asupra lor

Ministerul Educației a anunțat că Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 19 iunie – 4 iulie 2023, conform unui comunicat oficial.

Conform informațiilor centralizate de Ministerul Educației pe baza datelor furnizate de inspectoratele școlare județene, un număr de peste 161.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși pentru a susține examenul, care va avea loc într-un total de 3.553 de unități de învățământ/centre de examen.

Candidații vor avea acces în unitățile de învățământ/centre de examen în intervalul orar cuprins între 8:00 și 8:30. Pentru a putea participa la examen, aceștia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil și instrumente de scris, precum cerneală sau pastă albastră, necesare pentru redactarea lucrărilor scrise. În plus, pentru executarea schemelor și desenelor, candidații pot utiliza creion negru.

Fiecare probă scrisă are alocat un timp de redactare de 120 de minute (două ore), calculat după completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele introduse de candidați în casetă și vor proteja confidențialitatea acestora, în conformitate cu procedurile stabilite.

Candidații care au solicitat și au primit aprobarea Comisiei Județene/a Municipiului București de Organizare a Evaluării Naționale pot beneficia de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore. Această prelungire este acordată conform prevederilor procedurii specifice privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care participă la examenele naționale în anul 2023.

Ce le este interzis elevilor care participă la Evaluarea Națională

Elevilor le este interzis să introducă în sălile de examen orice tip de materiale ajutătoare, cum ar fi manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, este interzisă aducerea telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Ghiozdanele, rucsacurile, sacoșele, poșetele și alte obiecte similare sunt de asemenea interzise în sala de examen. Candidații au responsabilitatea de a lăsa aceste obiecte în sala de depozitare a obiectelor personale desemnată de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen. Candidații care refuză să depoziteze obiectele în sala desemnată de comisie nu vor fi admisi la examen.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: