Redactia.ro
Home » Știri » Evită aceste plaje când mergi în concediu! Aceste locuri au risc crescut de atac al rechinilor

Evită aceste plaje când mergi în concediu! Aceste locuri au risc crescut de atac al rechinilor

După evenimentul nefericit care a șocat pe toată lumea, mai mulți turiști se tem să mai meargă în vacanțe în zonele în care aceștia trăiesc. Asta, după ce o româncă s-a stins din viață în urma unui atac al unui rechin pe o plajă din Egipt. Iată care sunt plajele cu risc crescut de atac al rechinilor!

Evită aceste plaje când mergi în concediu! Aceste locuri au risc crescut de atac al rechinilor

În fiecare an se înregistrează aproximativ 100 de cazuri de atacuri de rechini asupra oamenilor, arată un studiu. În țările africane sunt foarte multe atacuri. Aici se înregistrează un număr destul de crescut de decese. Cele mai multe atacuri ale rechinilor se găsesc în Australia, Africa de Sud, dar și Brazilia.

Rechinii trăiesc în principal în mările calde, iar aceștia se găsesc în Marea Mediterana și aici decesele sunt înregistrate tot timpul. Ei se mai găsesc și Marea Egee, Adriatică, dar și Ionică. În anul 2011 au avut loc 34 de cazuri în care rechinii au atacat oamenii.

În Marea Roșie, acolo unde a murit în urmă cu puțin timp o româncă se înregistrează aproximativ 30 de specii de rechini. Cel mai sigur loc este în Marea Neagră. Condițiile de viață nu sunt potrivite pentru aceste specii. Stațiunile de la Marea Neagră sunt cele mai în siguranță. Așadar, vă puteți bucura de vacanțe în aceste locuri.

Cum poți să eviți atacul unui rechin

În cazul în care te întâlnești cu un rechin este de preferat să adopți o poziție verticală și să stai în apă fără să te miști. Mișcați picioarele cât mai puțin posibil, asta pentru a nu te confunda cu o pradă. Acordați atenție rechinului și este recomandat să vă întoarceți spre el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: