Redactia.ro
Home » Stil de viață » Evitați acest icre de pește! Avertismentul specialiștilor

Evitați acest icre de pește! Avertismentul specialiștilor

Mulți dintre noi iubim icrele de pește, dar aflați că nu este întotdeauna benefic organismului. Specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește acest produs alimentar.

Evitați acest icre de pește! Avertismentul specialiștilor

Românii sunt un popor consumator de icre de pește, dar acest produs alimentar nu este întotdeauna bun, spun specialiștii. Sunt anumite tipuri de icre de pește care trebuie evitate, în caz contrat ne putem alege cu probleme de sănătate.

Mai exact, tipurile de icre de pește pe care trebuie să le evitați sunt cele de:  mreană, somnul pitic și mihaltul. Dacă ați gustat dintr-un astfel de icre, vă puteți confrunta cu simptome de rău precum: greață, dureri de cap, vărsături și diaree. Unde mai punem că sunt și neplăcute la gust.

Un alt tip de icre pe care trebuie să nu-l consumați frecvent este cel făcut acasă. Asta pentru că poate avea un grad mare de colesterol. Poate fi consumat mai mult de cătr vârstnici și cei care au colesterol bun.

Caviarul și icrele conservate sunt și ele toxice

Pe lângă cele menționate și caviarul este toxic, dar și icrele conservate. Nu le consumați dacă vă știți că suferiți de: hipertensiune, retentie hidrica, boli cronice degenerative. Asta pentru că aceste tipuri de icre au un conținut ridicat de sodiu și clor.

Totodată, icrele negre si cele rosii, adică cele de Manciuria nu sunt recomandate oamenilor care suferă de gută sau hiperuricemie. Nivelul ridicat de purine dăunează.

Icrele de păstrăv poate conține paraziți

Icrele de păstrăv nu este nici el recomandat! Poate conține ouale celei mai lungi tenii, de 10–20 m, botriocefalul Diphyllobotrium latum. Pentru ca acest parazit să fie distrus, icrelele păstrăvălui trebuie să fie sărat și congelat obligatoriu. O atenție deosebită se recomandă și în cazul icrelor de somon și șalău.

Sursa: realitatea.net.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: