Redactia.ro
Home » Știri » Examenul de rezidențiat se amână. Nu există ministru interimar la Educație

Examenul de rezidențiat se amână. Nu există ministru interimar la Educație

REZIDENŢIAT

Examenul de rezidențiat se amână, deoarece președintele României nu a anunțat un ministru interimar la Ministerul Educației. Ministrul Educației cât și ministrul Sănătății trebuie să dea un ordin comun pentru examenul de rezidențiat.

Examenul de rezidențiat se amână. Nu există ministru interimar la Educație

Examenul de rezidențiat trebuia să aibă loc pe 17 noiembrie, însă acesta s-a amânat, până pe 8 decembrie. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a anunțat că motivul amânării constă în faptul că președintele României nu a numit un ministru interimar al Educației. Astfel, s-a luat decizia de a se amâna examenul de rezidențiat, până pe data de 8 decembrie 2019.

În data de 17 noiembrie 2019 trebuia să se desfășoare sesiunea din anul acesta. Ministerul Sănătății a întocmit toate actele necesare, dar având în vedere că la Educație nu a fost numit ministru sau ministru interimar, suntem în imposibilitatea de a emite aceste acte normative și prin urmare de a susține acest examen în 17 noiembrie„, a declarat Sorina Pintea.

Lipsa unui ministru al Educației influențează negativ desfășurarea examenului de rezidențiat

Federația. Asociațiilor. Studenților. în. Medicină din. România a făcut un apel către Guvernul Ropmâniei și Parlamentul României pentru a soluționa situația. FASMR susține că absolvenții facultății de Medicină care urmează să susțină examenul de rezidențiat, au dreptul de a afla când vor susține acest examen,.

Examenul de rezidențiat este mult mai mult decât un examen pentru studenții și absolvenții mediciniști, este momentul la care am sperat și pentru care ne-am pregătit timp de șase ani, care marchează împlinirea vocației unei generații întregi de viitori medici”, spune Teodor Cristian Blidaru, în numele Consiliului Director al FASMR.

Joi, viitori medici au solicitat rezolvarea crizei examenului de rezidențiat și susținerea acestuia la data stabilită, adică pe 17 noiembrie 2019.

Citeste si:DOCUMENT: Recursul compensatoriu a eliberat 634 de violatori și 110 pedofili

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: