Redactia.ro
Home » Homepage » DOCUMENT: Recursul compensatoriu a eliberat 634 de violatori și 110 pedofili

DOCUMENT: Recursul compensatoriu a eliberat 634 de violatori și 110 pedofili

compensatoriu

Un document transmis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor către Ministerul Justiţiei arată că numărul condamnaţilor care beneficiază de prevederile legii recursului compensatoriu a ajuns la peste 21.000.

Documentul scoate la iveală o statistică îngrijorătoare

Deputatul PNL Florin Roman susține că aproape 1.900 de deţinuţi eliberaţi mai repede din închisoare în baza recursului compensatoriu au fost reîncarceraţi, dintre care peste 500 pentru fapte violente – tâlhării, omor, omor calificat, viol.

„Din cei eliberaţi, 7.003 deţinuţi au fost iniţial încarceraţi pentru fapte extrem de grave, precum crimă, viol, tâlhărie, corupţie etc. În acest moment, circulă liberi pe străzile României: 943 criminali, 110 infractori condamnaţi pentru act sexual cu un minor, 2.300 de deţinuţi eliberaţi mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar şi 35 de persoane încarcerate pentru mită. Îngrijorător este şi numărul violatorilor lăsaţi în libertate, nu mai puţin de 634”, arată deputatul liberal, potrivit Agerpres.

Premierul României va da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață pentru criminali

21.049 de persoane au fost eliberate în doar doi ani, începând cu 19 octombrie 2017 şi până la 18 septembrie 2019, ceea ce înseamnă că, în medie, 30 de deţinuţi au ieşit din penitenciare în fiecare zi din ultimele 23 de luni.

Dintre aceştia, 6691 de persoane, adică aproape o treime, erau violatori, tâlhari, pedofili sau criminali.

Statistica ANP arată că, în ultimii doi ani, au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu:

  • CRIMINALI: 2.305
  • TÂLHARI: 3.049
  • VIOLATORI: 978
  •  PEDOFILI: 158

Doar 1,48% dintre deținuții eliberați erau condamnați pentru corupție

Doar 1,48% (312) din totalul deţinuţilor eliberaţi în baza recursului compensatoriu ispăşeau pedepse pentru corupţie sau fapte asimilate corupţiei. 7,44% (498) dintre violatori, pedofili şi criminali s-au întors în puşcării după ce au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu: 70 de omoruri, 49 de violuri, 6 fapte de agresiune sexuală care implică minorii, 369 de tâlhării şi 4 ucideri din culpă.

Documentul a fost transmis de ANP către Ministerul Justiţiei în urma interpelării parlamentare a deputatului PNL Florin Roman care i-a cerut Anei Birchall o serie de precizări referitoare la persoanele care au fost eliberate în baza recursului compensatoriu de la intrarea în vigoare a Legii nr. 169/2017.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: