Redactia.ro
Home » Știri » Examenul de titularizare le-a dat bătăi de cap cadrelor didactice. Nu toți cei care l-au susținut au reușit să-l și promoveze

Examenul de titularizare le-a dat bătăi de cap cadrelor didactice. Nu toți cei care l-au susținut au reușit să-l și promoveze

Examenul de titularizare le-a dat bătăi de cap cadrelor didactice. Nu toți cei care l-au susținut au reușit să-l și promoveze

Ministerul Educației și Cercetării a publicat  rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar- sesiunea 2020. Acestea sunt totuși rezultatele dinaintea depunerii contestațiilor care ar putea schimba rata de promovabilitate.

Examenul de titularizare s-a dovedit a fi unul greu

S-a confirmat că doar 58,66% dintre candidații care aspiră pentru un loc în învățământ au reușit să obțină note de peste șapte.

Deși pare că puțini sunt pregătiți să devină  îndrumătorii copiilor din învățământul românesc, rezultatele de anul acesta sunt mult mai bune decât în anii precedenți când nici măcar jumătate din cei ce susțineau examenul nu reușeau să obțină note peste șapte.

Cifrele pot sugera cu ușurință  nivelul la care se află viitorii profesori din sistemul de învățământ deja îmbolnăvit de mult. Din 27.002 candidați prezentați în sălile de susținere a examenului de titularizare, numai 239 de candidați au fost notați cu zece.

Rata promovabilității, mai bună decât în alți ani

La inscrieri au fost 30.113  de cereri dintre care predate la finalul examenului doar 24.732 de lucrări, întrucât ceilalți s-au pierdut pe drum fie renunțând la a se mai prezenta la examen, fie s-au retras din motive personale sau medicale.

Orașul cu cea mai mare rata de promovabilitate este Cluj – 69,66% urmat de Dolj – 65,57% și Brașov – 64,16%. În Capitală, procentul de promovare înregistrat este de 64,43%.

Contestațiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 4 august, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.

Candidații care au obținut peste nota șapte vor obține un contract pe perioadă nedeterminată , iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire) sunt eligibili cei care au obținut minimum nota cinci.

Candidații care au obținut dreptul de a profesa în învățământ se pot înscrie mai departe pentru a-și ocupa locurile, la inspectoratele școlare în intervalul 12-14 august.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: