Redactia.ro
Home » Știri » Elevii protestează și cer soluții clare pentru noul an școlar. Aceștia vor echipamente pentru școala online

Elevii protestează și cer soluții clare pentru noul an școlar. Aceștia vor echipamente pentru școala online

Elevii protestează și cer soluții clare pentru noul an școlar. Aceștia vor echipamente pentru școala online

Mai avem o lună de vară și vine toamna cu multe neclarități în privința modului în care elevii vor parcurge următorul an școlar. Tocmai din nemulțumirile cauzate de Guvernul României care nu pune pe masă un plan concret, elevii s-au hotărât să protesteze pentru a li se prezenta cele mai bune soluții pentru miile de elevi care-și doresc să revine pe băncile școlilor.

Elevii își cer drepturile în fața Guvernului României

Elevii sunt îngrijorați pentru că timpul se scurge rapid și reprezentații guvernului încă nu are pregătit un plan clar asupra felului în care vor reveni în școli toți copiii.

Președintele Asociației Elevilor din București, Alex Răducu susține că toții elevii trebuie să aibă dreptul la educație și implicit să aibă acces la dispozitivele mobile și la internet. Dacă orele se vor desfășura atât  la școală cât și pe platformele online, atunci statul trebuia să asigure deja echipamentele necesare.

Alex a mai declarat că lor li s-a promis o discuție tête-à-tête cu Ministrul Educației, însă nu au mai fost chemați la niciun fel de întâlnire.

Școlarii vor echipamente pentru desfășurarea orelor online

Nu doar elevii din București se arată preocupați de situația în care educația copiilor României se află. Mai multe asociații de elevi din țară vor participa măcar de la distanță alături de cei care protestează deja în capitală. Aceștia vor trimite colete către București în care își adună nemulțumirile.

Elevii din Constanța se folosesc de un ceas pentru a le aminti celor din guvern că timpul se scurge și copii văd școala tot mai în ceață.

„Suntem în momentul martie, când tot ce primeam  erau scenarii, fără o decizie concretă. Suntem în august, ar trebui să avem un plan concret.” , a spus Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța.

Toții elevii țării cunosc faptul că este imposibil să se întoarcă cu toții în școli din cauza  păstrării distanței sociale, dar dacă se va ajunge la un sistem de învățământ hibrid, atunci să li se asigure tuturor șansa la educație și în condiții optime.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: