Redactia.ro
Home » Știri » Școala online în viziunea copiilor. Aceștia își exprimă nemulțumirile în legătură cu orele făcute online

Școala online în viziunea copiilor. Aceștia își exprimă nemulțumirile în legătură cu orele făcute online

Școala online

Odată cu declarația făcută de ministrul învățământului, Monica Anisie, cu privire la scenariul hibrid care se va aplica în anul școlar următor, s-a ridicat problema elevilor care nu au acces la telefon sau tabletă, deci care nu pot participa la cursurile online.

Un studiu realizat de Organizația Salvați Copiii a arătat că aproape jumătate din copiii din România nu au acces la tehnologie și nu pot lua parte la școala realizată online.

Un elev de clasa a VII-a din Iași povestește cât de greu i-a fost să se descurce cu școala online

Un copil din Iași a dat un interviu în care a povestit despre experiența orelor online.

Acesta a declarat că nu putea înțelege ce spune profesorul și că folosea telefonul vechi al mamei lui, împreună cu ceilalți doi frățiori mai mici.

De asemenea, băiatul a spus că putea să rămână repetent, ceea ce i-a dat o stare anxioasă și nimic nu mai era bine pentru el.

„Dacă porneam și microfonul, și camera, nu mai înțelegeam ce spunea profesorul, nici el nu înțelegea ce spuneam eu. (…) Totul mergea prost și am mai și lipsit de la unele ore. (…) Pentru că mai am încă doi frățiori și foloseam același telefon, era foarte greu să ne împărțim. (…) aveam o stare în care nimic nu mai avea sens și nu se mai putea întâmpla nimic.”

Doi părinți din Iași și-au dat toate economiile pe un telefon pentru fetița lor

Acesta nu este singurul exemplu de copil pentru care școala online a fost un efort imens.

Și pentru o fetiță din Iași, participarea la cursurile online a fost mai complicată decât la cele față în față.

Ca să poată să își susțină fetița să își continue școala, părinții ei au investit banii pe care îi aveau pregătiți pentru renovările casei, într-un telefon mai performant.

Fetița a declarat:

„Nu am vrut să rămân în urmă cu lecțiile, ci am vrut să fiu în pas cu toată lumea.”

Părinții sunt nemulțumiți de faptul că mai sunt două luni până la deschiderea noului an școlar și încă nu se știe cum se vor desfășura orele.

Experții în educație susțin că mai durează până o să fim pregătiți pentru a ne susține copiii în această schimbare. De asemenea, se așteaptă deciziile oficiale din partea ministerului, pentru ca părinții și copiii să știe exact cum se vor desfășura cursurile. În continuare, măsura care se va lua trebuie să fie aleasă în așa fel încât să putem proteja copiii de virus și să prevenim răspândirea acestuia.