Redactia.ro
Home » Știri » Cum se fac, de fapt, cursurile online. Așa se va desfășura școala pentru elevi, în perioada următoare

Cum se fac, de fapt, cursurile online. Așa se va desfășura școala pentru elevi, în perioada următoare

Cum se fac, de fapt, cursurile online. Așa se va desfășura școala pentru elevi, în perioada următoare

Monica Anisie, Ministrul educației a anunțat măsurile obligatorii care trebuie respectate în timpul desfășurării cursurilor online. Atât elevii, cât și profesorii vor fi verificați de instituțiile de învățământ.

Monica Anisie a spus și că elevii vor primi note de la profesori, pe tot parcursul desfășurării cursurilor online. Când vor reveni la școală, notele vor fi trecute în catalog, cu acordul elevului sau al părintelui, în cazul elevilor minori.

Toate regulile noi au intrat în vigoare prin ordinul de ministru dat de Anisie miercuri.

„Recomandarea a fost să se încerce să se găsească soluții, inițial, să colecteze informațiile necesare accesului și participării elevilor la activitatea de predare, învățare, evaluare și a fost o recomandare. Acum am pus în practică sub formă de obligativitate, pentru că s-a simțit nevoia ca această reglementare să fie realizată prin ordin de ministru”

, a explicat ministrul Monica Anisie.

De asemenea, ministrul a spus că prezența la cursurile online este obligatorie. Astfel, atât profesorii, cât și elevii, vor fi verificați dacă asistă la cursuri. Conducerea fiecărei unități de învățământ va sprijini accesul cadrelor didactice la platformele online, verificând și monitorizând activitatea cadrelor didactice.

„În ceea ce privește monitorizarea modului de desfășurare a activităților de învățare online, având în vedere că activitatea se va desfășura în acest mod pentru încă o perioadă bună de timp și, poate pentru unele clase, până la finalul anului școlar, se impune o monitorizare din partea școlilor și a inspectoratului școlar, pentru a ne asigura că există un program săptămânal pentru fiecare disciplină de studiu și o dozare echilibrată a acestor activități, pentru evitarea supraîncărcării elevilor și pentru o evidență clară a acelor elevi, care, din diverse motive, nu au acces la aceste activități online și pentru care școlile vor avea în vedere planuri remediale”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Marinela Marc, inspectorul școlar general al județului Cluj.

Prezența obligatorie la cursurile online elevi

Elevii care au posibilitatea de a participa la cursurile online sunt obligați să o facă. „Elevul trebuie să participe, elevul care acces la internet şi are posibilitatea de a participa la lecţiile online are obligativitatea de a participa la cursurile desfăşurate de către profesor”, a declarat Monica Anisie, miercuri seară, la Digi 24.

Pentru elevii care nu dispun de mijloace de comunicare online, noul ordin de ministru prevede posibilitatea ca ei să primească, de la școală, în custodie, computere sau tablete.

Cât durează un curs online

Deși s-a specificat că fiecare cadru didactic își organizează modul în care se desfășoară cursul său și cât durează acesta, se estimează că durata medie rămâne la 50 de minute, ca și până erau cursurile fizice.

„Specialiştii în ştiinţele educaţiei au avut mai multe păreri când am discutat pe tema aceasta şi părerea dânşilor a fost că este mai bine să lăsăm o flexibilitate, pentru că profesorul sau învăţătorul ştie cel mai bine cât anume poate să dureze o astfel de lecţie, 40 de minute, 50 de minute, cam aici au fost recomandările pe care le-au făcut specialiştii în ştiinţele educaţiei”

, a spus ministrul.

De asemenea, cadrele didactice au obligativitatea de a elabora și adapta resursele educaționele de care dispun, pentru ca învățarea să se desfășoare în cele mai bune condiții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: