Redactia.ro
Home » Știri » Vacanța de primăvară s-a terminat! Elevii revin la cursurile online

Vacanța de primăvară s-a terminat! Elevii revin la cursurile online

GALERIE FOTO (2) cursuri online

Pe 20 aprilie, elevii au încheiat vacanța de primăvară și revin astăzi, 21 aprilie la cursurile online. Din cauza pandemiei de coronavirus școlile au fost închise în toată țara, iar elevii studiează de acasă prin intermediul cursurilor online.

Elevii se reîntorc la cursuri

România se află în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus care a ucis mii de oameni, iar printre cei care au de suferit sunt și elevii care vor relua școala prin studiul de acasă și online.

Luni, Inspectoratul Școlar al Municipiului București anunța că elevii vor relua școala prin intermediul curusurilor online, după ce vacanța de primăvară a luat sfârșit.

Mâine reîncep cursurile după vacanţa de primăvară. Elevii vor relua cursurile cu procedurile stabilite dinainte de vacanţă, adică prin studiul de acasă şi prin intermediul online-ului”, a spus Roxana Cercel, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Aceasta a declarat că au fost alcătuite o serie de lecții înregistrate pentru anii terminale, clasele VIII și XII, iar lecțiile vor fi difuzate pe TVR2. Pentru clasele I-VII și IX-XI, Inspectoratul Școlar a înregistrat lecții pentru toate disciplinele, în refim online, acestea fiind publicate pe pagina de Facebook a Inspectoratului și pe Youtube.

De asemenea, comunicare dintre profesori și elevi se va face cu ajutorul aplicației ZOOM, iar pe site-ul inspectoratului sunt încărcate platforme recomandate părinților și o serie de tutoriale.

Vacanța de primăvară s-a terminat pentru elevi

În județul Alba de la suspendarea cursurilor până la intrarea în vacanță, pregătirea elevilor s-a derulat în funcție de decizia fiecărui cadru didactic, iar comunicarea s-a făcut prin intermediul WhatsApp-ului. Conform recomandărilor primite de la ministerul Educației, în această perioadă accentul se pune pe păstrarea recapitulării și fixare de noțiuni, astfel încât elevii să rămână în contact cu materia de școală.

Teleșcoala va reîncepe de miercuri, 22 aprilie. Vor fi recapitulate lecțiile materiei pentru clasele a VIII-a și a XII-a pentru zilele de 22, 23 și 24 aprilie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: