Redactia.ro
Home » Știri » Examenul teoretic pentru permisul de conducere poate fi dat oriunde în ţară. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Examenul teoretic pentru permisul de conducere poate fi dat oriunde în ţară. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Examenul teoretic pentru permisul de conducere poate fi dat oriunde în ţară. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Românii vor avea acum oportunitatea de a susține examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere oriunde în țară, nu doar în localitatea de domiciliu, conform unei noi legi promulgate recent de către președintele Klaus Iohannis.

Examenul teoretic pentru permisul de conducere poate fi dat oriunde în ţară

Această schimbare vine ca o veste binevenită pentru toți cei care aspiră să devină șoferi, deoarece facilitează accesul la procesul de obținere a permisului de conducere. Până acum, restricțiile legate de susținerea examenului teoretic puteau fi un obstacol pentru cei care locuiau în zone mai izolate sau pentru cei care se aflau în tranzit și nu aveau posibilitatea să se deplaseze în localitatea de domiciliu pentru a susține examenul.

Potrivit amendamentului adoptat de către deputați, examenul teoretic poate fi susținut la orice autoritate competentă de pe teritoriul României, cu respectarea condițiilor de vârstă prevăzute de lege. Această măsură extinde posibilitățile pentru aspiranții la permisul de conducere, făcând procesul mai flexibil și mai accesibil.

„Proba teoretică de verificare a cunoștințelor pentru obținerea permisului de conducere se poate susține la orice autoritatea competentă de pe teritoriul României cu respectarea condițiilor de vârstă, potrivit legii.

Proba practică pentru obținerea permisului de conducere și eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanții își au domiciliul ori reședința în sensul art. 231 alin. (2) sau, în cazul celor aflați la studii în România de cel puțin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc”, potrivit unui amendament adoptat de deputați.

Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Cu toate acestea, este important de menționat că examenul practic rămâne să fie dat în condițiile actuale, fiind realizat de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitantul își are domiciliul sau reședința. Acest aspect asigură că standardele și cerințele pentru obținerea permisului de conducere rămân în vigoare și sunt respectate în continuare.

Inițial, proiectul prevedea ca și proba practică să poată fi susținută oriunde în țară, însă acest aspect a fost eliminat în urma constatării că autoritățile competente din domeniu nu dispuneau de resursele tehnice necesare pentru a implementa această măsură în practică. Astfel, examenul practic va continua să fie susținut conform regulilor actuale, la autoritatea competentă pe raza căreia solicitantul își are domiciliul sau reședința.

Adoptată de Camera Deputaților pe 13 februarie, cu unanimitate de voturi, această lege vine să simplifice și să democratizeze procesul de obținere a permisului de conducere în România. Prin extinderea posibilităților de a susține examenul teoretic în întreaga țară, se deschide calea către o mai mare accesibilitate și egalitate în fața acestui important proces.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: