Redactia.ro
Home » Homepage » EXCLUSIV | Ce pedeapsă a primit polițistul Constantin Popescu la doi ani de la moartea Raisei. Av. Adrian Cuculis: „Munca în folosul comunității o să fie făcută probabil la Arhiepiscopia Bucureștilor”

EXCLUSIV | Ce pedeapsă a primit polițistul Constantin Popescu la doi ani de la moartea Raisei. Av. Adrian Cuculis: „Munca în folosul comunității o să fie făcută probabil la Arhiepiscopia Bucureștilor”

Pedepsa primită de Constantin Popescu în cazul uciderii Raisei.

Constantin Popescu, polițistul implicat în tragicul accident de pe bulevardul Laminorului din București, care a dus la moartea Raisei, o fetiță de 11 ani, a fost condamnat. Incidentul care a avut loc pe 13 ianuarie 2022 a șocat comunitatea, având în vedere circumstanțele sale dramatice.

Cum s-a întâmplat tragicul accident

În ziua fatidică, Constantin Popescu conducea mașina Poliției pe bulevardul Laminorului, depășind limita legală de viteză, fără a fi într-o misiune. Acesta a lovit două fetițe care traversau pe trecerea de pietoni, provocând moartea Raisei și rănind grav o altă fată, Marina. Impactul a fost înregistrat de camerele de supraveghere din zonă, imaginile arătând că fetele nu au avut nicio șansă să evite coliziunea.

Astăzi, Constantin Popescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, în loc de pedeapsa cu executare solicitată de familia Raisei. De asemenea, polițistul a fost obligat să plătească despăgubiri: 160.000 de euro familiei Raisei și 90.000 de euro familiei Marinei, pentru cele 100 de zile de îngrijiri medicale ale fetei rănite.

Ce a transmis avocatul familiei, Adrian Cuculis

Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, a criticat decizia, considerând că daunele morale au fost „duse în derizoriu”. Familia Raisei intenționează să facă apel împotriva sentinței inițiale, în căutarea unei pedepse mai aspre și a unor despăgubiri mai mari.

Pe lângă pedeapsa de închisoare cu suspendare, Constantin Popescu a fost de asemenea obligat să efectueze muncă în folosul comunității.

„Politistul Popescu, cel care a omorât-o pe Raisa, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și nu cu executare așa cum ceruse familia.
Acțiunea civilă și anume, daunele morale au fost duse în derizoriu în sensul în care au fost acordate daune de 160000 euro pentru familia Raisei, iar Marina a primit 90000 de euro pentru cele 100 de zile de îngrijiri medicale.
Vom formula cu siguranță Apel.
PS: Dacă nu era destul, munca în folosul comunității o să fie făcută probabil la Arhiepiscopia Bucureștilor.”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Acest caz tragic reprezintă un moment de reflecție profundă asupra responsabilității conducătorilor auto, în special a celor în funcții publice, și subliniază importanța respectării regulilor de circulație pentru protecția pietonilor. Sentința dată în cazul polițistului Constantin Popescu deschide calea pentru un proces juridic continuu, în timp ce comunitatea încă se confruntă cu pierderea Raisei și impactul asupra celeilalte victime.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: