Redactia.ro
Home » Exclusiv » EXCLUSIV | Cristian Tranulea, vicecampionul mondial la înot în ape înghețate, primele declarații după victoria la Campionatul European de la Oradea: ”Ne luăm la trântă cu planeta pentru medalii” | VIDEO

EXCLUSIV | Cristian Tranulea, vicecampionul mondial la înot în ape înghețate, primele declarații după victoria la Campionatul European de la Oradea: ”Ne luăm la trântă cu planeta pentru medalii” | VIDEO

Cristian Tranulea Exclusiv

Dacă în urmă cu mai bine de o săptămână REDACTIA.RO vă prezenta povestea unui campion, de data aceasta am revenit cu ultimele detalii din viața lui, după participarea la Campionatul European de la Oradea. Cristian Tranulea a făcut primele declarații după încheierea competiției și ne-a dezvăluit „la cald” cum s-a întâmplat totul, precum și ce medalie a obținut.

Viața unui sportiv nu este deloc ușoară, iar Cristian este dovada vie că uneori campionii au nevoie să fie aduși cu picioarele pe pământ. Weekendul trecut a avut loc la Oradea Campionatul European de înot în ape înghețate, la care constănțeanul a luat parte.

Cristian Tranulea se întoarce acasă cu o medalie de argint

Așa cum era de așteptat, Cristian a făcut senzație la Campionatul European de înot în ape înghețate și aduce acasă o medalie de argint, obținută la proba de ștafetă, alături de echipa României. Constănțeanul este în al 9-lea cer și se bucură din plin de reușita sa, motiv pentru care a fost de acord să facă o serie de dezvăluiri pentru REDACTIA.RO.

„A trecut și Campionatul European. A fost o ediție extraordinară în care România a fost la cel mai înalt nivel, atât din punct de vedere al organizării evenimentului, cât și din punct de vedere al prestațiilor sportivilor. A fost o competiție puternică. Peste 350 de concurenți la start din 27 de țări. Am participat în două probe – în proba de ștafetă cu echipa României de 4 ori 50 de metri liber, unde am reușit să luăm o medalie de argint, în spatele Poloniei și în fața Marii Britanii. Am avut o cursă puternică în care au fost foarte multe schimbări de lider și s-a mers extraordinar de tare. M-am simțit foarte bine. În bazinul în care s-a desfășurat competiția erau 3,8 grade Celsius”, ne-a declarat Cristian Tranulea.

Carmen Chindriș, mesaj de încurajare pentru Cristian Tranulea

Duminică dimineață, înainte de proba individuală de 50 de metri, Cristian Tranulea a avut parte de o surpriză neașteptată din partea părinților copiilor pe care îi antrenează la Cernavodă. Se pare că toți știu despre pasiunea constănțeanului pentru muzica lui Carmen Chindriș, motiv pentru care artista i-a pregătit un mesaj special.

„Surpriza majoră a venit din partea clubului unde antrenez, Axiopolis din Cernavodă. S-au vorbit părinții, au filmat piticii și mi-au trimis un mesaj de încurajare fantastic în care fiecare copil îmi ura succes și îmi spunea că mă urmărește. M-a emoționat foarte tare acest videoclip. Am plecat cu un moral foarte bun, am avut o cursă foarte bună la ștafetă.

După argintul de la ștafetă, și titlul de vicecampion mondial, a urmat cursa de 50 de metri simplu. Înainte de asta, părinții din Cernavodă mi-au făcut încă o surpriză. M-am trezit cu un video de la Carmen Chindriș. Ei mă cunosc și știu că sunt înnebunit după Carmen Chindriș. Pentru mine Carmen e ceva genial. Eu când aud ”Ești bărbatul ideal/Ești bărbatul meu fatal” intru pe o stare de mă apucă toate transpirațiile. O iubesc din tot sufletul meu. Refuz să mă însor, dacă nu o am pe Carmen Chindriș la mine la nuntă. E o cântăreață extraordinară. E Sfântul Graal pentru mine”, ne-a povestit cu emoție în glas Cristian Tranulea.

Cristian Tranulea a ratat podiumul la proba individuală

Din păcate, Cristian nu a reușit să urce pe podium la proba individuală de 50 de metri. Tânărul de 23 de ani a declarat pentru REDACTIA.RO că, deși a avut parte de multă energie pozitivă și de multe încurajări, nu a reușit să dea tot ce ar fi avut de oferit în mod normal. Astfel, la proba individuală a obținut locul 7 și a ratat podiumul.

„Chiar dacă am primit multă energie pozitivă în acea zi, nu pot să zic faptul că a fost neapărat ziua mea. Nu a mers cum a trebuit. Am avut și emoții, am simțit și presiune de peste tot… Foarte multă presiune… M-am calificat cu ultimul timp în finală, am venit pe locul 8, și în finală am ajuns al șaptelea. Am mers mai slab decât mi-am dorit, însă mă bucur că vin cu o medalie acasă. Sunt cât de cât mulțumit de ce s-a întâmplat. Aveam nevoie de această experiență.

Mi s-a făcut pielea de găină. Eram praf, emoționat tot. Am avut nevoie de cursa asta pentru că a fost o testare inițială pentru noua mea echipă. Am început colaborarea cu domnul profesor doctor Petrescu, care avea nevoie de un punct de start. Am examinat punctele slabe care s-au ivit în proba mea, știm ce avem de antrenat, știm concret cum avem de antrenat și știm ce avem de făcut pentru ca pe viitor să pot să duc probele de sprint la capăt. În calificări timp de 36 de metri am condus cursa. După mi s-a dus energia și n-a mai mers.

În perioada următoare urmează o vacanță. O să luăm pregătirea de la 0 peste o lună-două. Vom lucra în sala de forță și să pregătim finalul cursei pentru că am arătat că am viteză, am cea mai bună bătaie de picioare, dar nu mă ajută brațele și o să căutăm să rezolvăm problema asta. Apoi urmează Campionatul Mondial de la anul care momentan nu se știe unde va fi organizat. Acolo vrem să ne luăm la trântă cu planeta pentru medalii”, a concretizat vicecampionul mondial pentru REDACTIA.RO.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: