Redactia.ro
Home » Stil de viață » EXCLUSIV. Cum preparăm carnea de miel pentru a-i înlătura mirosul. Rețeta folosită de bucătarii arabi

EXCLUSIV. Cum preparăm carnea de miel pentru a-i înlătura mirosul. Rețeta folosită de bucătarii arabi

GALERIE FOTO (4)

Românii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirea bucatelor tradiționale pentru masa de Paști. Carnea de miel este la mare căutare în această perioadă, dar sunt și persoane care o evită, din cauza mirosului neplăcut. Însă, aflați că în bucătăria arabă există o rețetă care poate îndepărta acest miros. Redacția.ro a luat legătura cu un maestru-bucătar al unui restaurant cu specific arăbesc, din Capitală, care ne-a deslușit cum se prepară carnea de miel, încât să fie savurată din plin.

Cum preparăm carnea de miel ca să-i înlăturăm mirosul. Rețeta folosită de bucătarii arabi

”Miel întreg în foietaj cu orez biryani la cuptor” este rețeta pe care a prezentat-o chef Mohamed Rabia, în exclusivitate pentru Redacția.ro. Potrivit acestuia, datorită condimentelor arăbești, mirosul neplăcut al cărnii de miel va fi înlăturat. Iată în rândurile următoare lista integrală a ingredientelor acestei rețete, cu care îi veți surprinde pe cei dragi!

Ingrediente:

-Carne de miel,

-Ulei de măsline,

-Usturoi,

-Cimbru,

-Condimente arăbești,

-Sare și piper,

-Orez arăbesc (biryani).

Cum  se prepară mielul întreg în foietaj cu orez biryani la cuptor

Sunt mai mulți pași pe care trebuie să-i respectați cu atenție, pentru un astfel de preparat de Paști. Chef Mohamed Rabia ne explică pe larg, însă, cum ar trebui să-l gătim ca la carte.

”Se face un mix de condimente, apoi se presară și se ungea carnea . Se asezonează și se unge foarte bine cu ulei de măsline. Se adaugă usturoiul zdrobit în tavă, după care se acoperă tava cu folie de aluminiu și se lasă la macerat timp de o oră. Apoi se va introduce în cuptor la foc mediu aproximativ trei ore. Ulterior, se scoate tava, iar mielul se va acoperi cu foietaj.  Se va introduce, din nou, la cuptor pentru 30 de minute. Foietajul se unge cu unt. Se servește cu orez biryani”,  a declarat în exclusivitate pentru Redacția.ro, chef Mohamed Rabia.

Potrivit studiilor, românul mănâncă în medie, anual, în jur de trei kilograme de carne de oaie, capră sau miel. De zece ori mai puţină decât cea de porc. Asta în condițiile în care suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la exportul de ovine. Un kilogram de carne de miel poate porni de la 40 de lei şi poate ajunge până la 100 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: