Redactia.ro
Home » Știri » EXCLUSIV. Cum mâncăm sănătos de Paști. Explicațiile medicului nutriționist Ana Karimzadeh

EXCLUSIV. Cum mâncăm sănătos de Paști. Explicațiile medicului nutriționist Ana Karimzadeh

Mai este foarte scurt timp până când românii vor sărbători Paștele Ortodox. Mulți dintre ei abia așteaptă să guste din preparatele tradiționale precum: cozonac, pască, ouă roșii sau drob de miel. Medicii nutriționiști trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că aceste alimente nu trebuie consumate în exces, deoarece pot afecta organismul. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care au postit și vor face o schimbare bruscă a regimului alimentar. Mai multe despre cum trebuie să mâncăm sănătos de Paști, a explicat dr. specialist în nutriție, Ana Karimzadeh, în exclusivitate pentru Redacția.ro.

Cum mâncăm sănătos de Paști. Explicațiile medicului nutriționist Ana Karimzadeh

”Trebuie să ne hrănim în proporții cât mai mici de Paști” spun medicii nutriționiști. Mâncarea din această perioadă este una grea pentru organism și ne putem alege cu o criză biliară, greu de suportat. Medicul nutriționist Ana Karimzadeh a explicat pe larg, în exclusivitate pentru Redacția.ro, cum stau lucrurile într-o astfel de situație.

”Din păcate mâncarea de Paști ca și mâncarea de Crăciun, este o mâncare grea. În primul rând să nu uităm că este făcută din carne din miel, deoarece marea majoritate cumpără miel sau carne de oaie. Tot ce este carne tocată este greu de digerat. Trebuie să fim extrem, extrem de precauți. Și dacă nu am ținut post nu trebuie să ne aruncăm, căci de obicei se începe de dimineață și se termină seara cu mâncatul. Ăsta este purul adevăr: ”hai să ciocnim un ou, hai să ciocnim o felie de cozonac, hai să mâncăm și o felie de pască”. Trebuie să ne hrănim în proporții cât mai mici (…)” a declarat pentru Redacția.ro, dr. nutriționist Ana Karimzadeh.

În ceea ce privește persoanele care au postit și trec de Paști la un alt tip de alimentație, dr. Ana Karimzadeh cataloghează această situație ca fiind una ”catastrofală”. Asta din cauză că se suprasolicită vezica biliară și pancreasul. Iar în urma acestei suprasolicitări, digestia se îngreunează.

Meniu pentru masa de Paste: 15 retete pentru masa de Paste - Retete practice

”Este catastrofală. Pentru că se suprasolicită vezica biliară și pancreasul. Suprasolicitând vezica biliară, nu se poate digera o grăsime (…) Când tu în șapte săptămâni nu ai mâncat niciun fel de proteină, decât foarte rar proteină vegetală și ai trecut brusc pe lipide și pe o cantitate atât de mare de proteine depășești capacitatea de digestie a pancreasului și a vezicii biliare”, a mai detaliat medicul nutriționist.

Cât de gravă este criza biliară

În cazul unei crize biliare, Paștele poate deveni o perioadă neagră pentru unele persoane, deoarece se poate ajunge la spital, în perfuzie.

”În cazul unei crize biliare, nu mai poți să faci nimic (…) Apă se bea cu lingurița, câte un pic (…)  Oamenii vin cu frisoane, cu febră și li se pun o perfuzie”, a mai spus dr. Ana Karimzadeh pentru Redacția.ro.

În concluzie, este foarte important să măncăm echilibrat de Paști, altfel consecințele vor fi destul de neplăcute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: