Redactia.ro
Home » Homepage » EXCLUSIV. Cum putem să evităm transmiterea infecției COVID-19 în sălile de clasă. Specialiștii ne-au spus soluția: „Sănătatea copiilor are de câștigat”

EXCLUSIV. Cum putem să evităm transmiterea infecției COVID-19 în sălile de clasă. Specialiștii ne-au spus soluția: „Sănătatea copiilor are de câștigat”

GALERIE FOTO (3)

Riscul de transmitere cu COVID 19 scade cu până la 80% în spațiile corect ventilate, conform unor studii. Fundația Hume a realizat un studiu în unitățile de învățământ din regiunea Marche, Italia, în urma căruia specialiștii au ajuns la concluzia că incidența cea mai mică a cazurilor de Covid 19 se înregistrează acolo unde sistemele de ventilație sunt mai performante. Acum, specialiștii ne-au explicat pas cu pas ce înseamnă acest lucru.

Cum putem să evităm transmiterea COVID-19 în sălile de clasă

Școala a început de aproape 10 zile, ceea ce înseamnă un risc crescut de a contracta bolile de sezon, inclusiv coronavirusul. Bineînțeles că, imunitatea fiecărei persoane are un rol foarte important în prevenirea oricărei boli de sezon sau COVID-19, însă pe lângă acest lucru, oamenii pot găsi și alte soluții, pentru a fi siguri că nu se îmbolnăvesc.

Cum ar fi, ventilația corectă în sala de clasă. Acest lucru are un impact imens atât asupra sănătății, cât și confortului și productivității. Fiecare sală de clasă are aproximativ 30 de copii, iar fiecare spațiu ar trebui să fie corect ventilat, pentru ca aerul să rămână proaspăt. Astfel, sala de clasă în care elevii își petrec ziua, nu ar mai fi un mediu propice de transmitere a virusurilor.

Specialiștii ne-au spus soluția

Este bine de știut că pentru protejarea sănătății copiilor, dar și pentru creșterea capacității de concentrare este nevoie de aport de aer natural. Acesta se obține foarte simplu, prin automatizarea ferestrelor. Specialiștii ne-au dezvăluit cinci beneficii ale ventilației corecte în școli, valabile de altfel pentru toate spațiile foarte aglomerate. Ventilarea corectă a sălilor de clasă, amfiteatrelor și a tuturor spațiilor aglomerate, în care oamenii petrec timp îndelungat previne apariția multor probleme de sănătate, între care se numără durerile de cap, alergiile, crizele de astm, erupțiile cutanate și rinitele alergice.

”Sănătatea copiilor are de câștigat. Multe clase din școlile românești sunt supraaglomerate, iar când foarte multe persoane se adună într-un spațiu restrâns, mediul va deveni curând sufocant. Un spațiu bine ventilat va fi instantaneu mai confortabil, creând un mediu mai relaxant, propice concentrării și studiului. De altfel, aceasta este valabil atât pentru școli, cât și pentru clădiri de birouri, spații de producție, comerciale etc.

Umiditatea excesivă poate conduce la apariția condensului și a mucegaiului. La rândul lor, acestea influentează negativ starea de sănătate a copiilor și profesorilor. Reacțiile alergice și problemele respiratorii sunt doar câteva dintre afecțiunile ce pot fi dezvoltate în spațiile umede. Ventilația corectă previne toate aceste probleme optimizând nivelul umidității”, au transmis, pentru Redacția.ro, specialiștii din cadrul KADRA, singura companie din România care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de acces.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini