Redactia.ro
Home » Știri » EXCLUSIV | Gigi Becali, sfaturi pentru oameni în legătură cu Postul Paștelui: „Fără desfrânare! Postul nu înseamnă doar să nu mânânci carne”

EXCLUSIV | Gigi Becali, sfaturi pentru oameni în legătură cu Postul Paștelui: „Fără desfrânare! Postul nu înseamnă doar să nu mânânci carne”

Gigi Becali a venit cu recomandări pentru credincioșii care vor să țină Postul Paștelui. Patronul FCSB a vorbit în exclusivitate pentru www.redacția.ro despre ceea ce înseamnă credința în Dumnezeu.

Postul Paștelui începe luni, 18 martie, și va dura 40 zile și se va încheia pe 4 mai. În această perioadă, credincioșii sunt chemați să se abțină de la anumite alimente și activități, să se roage și să mediteze asupra însemnătății acestui moment central al credinței creștine.

Ce mesaj a transmis Gigi Becali pentru credincioși

Credincios din fire, Gigi Becali le-a recomandat oamenilor să meargă foarte des la Biserică. Latifundiarul din Pipera le-a transmis  tuturor că Postul Paștelui nu înseamnă doar să nu mănânci carne, ci și alte lucruri.

„Biserică, Biserică, Biserică, Biserică, Biserică, Biserică. Asta le spun oamenilor. Să se ducă mereu la Biserică, la Sfânta Liturghie. Mulți țin Postul ca să nu mănânce carne și să slăbească. E bine și asta pentru trup, dar  sufletește trebuie să nu te cerți să nu vorbești urât, să nu te desfrânezi, sa nu faci multe lucruri. Post trebuie să ții mereu, nu doar acum înaintea Paștelui, trebuie și miercurea si vinerea în timpul anului. Dar le recomand oamenilor sa se ducă la Biserică în fiecare duminică”, a spus Gigi Becali, în exclusivitate pentru www. redacția.ro.

Ce înseamă Postul Paștelui pentru credincioși

Postul Paștelui este perioada de pregătire spirituală pentru creștinii ortodocși și catolici înaintea sărbătorii Paștelui. Acest post este considerat unul dintre cele mai importante și mai riguroase posturi din calendarul creștin, fiind o perioadă de reflecție, pocăință și abstinență.

În calendarul ortodox, Postul Paștelui începe cu Duminica Lăsatului Sec de carne (denumită și Duminica Înfricoșătoarei Judecăți sau Duminica Înfricoșătoarei Sfântului și Marelui Post) și durează 40 de zile până la Săptămâna Patimilor, care începe cu Duminica Floriilor sau Duminica Intrării Domnului în Ierusalim.

În timpul Postului Paștelui, credincioșii sunt îndemnați să practice rugăciunea mai des, să se roage, să mediteze asupra învățăturilor și suferințelor lui Isus Hristos, să se abțină de la anumite alimente și să renunțe la unele plăceri ale vieții cotidiene.

Abstinența alimentară presupune evitarea consumului de carne, ouă și produse lactate în anumite zile, iar în mod tradițional se recomandă reducerea cantității de mâncare și postul strict în zilele de miercuri și vineri.

Pe lângă aspectul de abstinență alimentară, Postul Paștelui implică și o atenție sporită acordată faptelor bune, solidarității, iertării și ajutorării celor în nevoie.

Săptămâna Patimilor este punctul culminant al Postului Paștelui, marcând suferința, moartea și învierea lui Isus Hristos. Această săptămână este plină de ceremonii religioase și tradiții, care conduc către celebrarea Învierii în noaptea de Paște.

În concluzie, Postul Paștelui este o perioadă importantă în viața creștinilor, în care aceștia se pregătesc spiritual pentru celebrarea Învierii lui Isus Hristos prin abstinență, rugăciune și fapte bune.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: