Redactia.ro
Home » Știri » Exercițiul simplu care îți arată cât de mult timp ai putea trăi. Ce trebuie să faci

Exercițiul simplu care îți arată cât de mult timp ai putea trăi. Ce trebuie să faci

GALERIE FOTO (2)

Există un exercițiu simplu care poate oferi o estimare aproximativă a cât timp ai putea trăi. Iată despre ce e vorba!

Exercițiul simplu care îți arată cât de mult timp ai putea trăi. Ce trebuie să faci

Potrivit unei cărți intitulate „Built to Move”, scrisă de Kelly și Juliet Starrett, un cuplu din domeniul fitness (el este medic kinetoterapeut, iar ea este o fostă sportivă profesionistă devenită autoare de cărți de fitness), există o poziție de ședere care, practicată în mod regulat timp de 15 până la 30 de minute pe zi, poate contribui la o viață mai lungă, conform unui articol de pe Yahoo Health.

„Să stai pe podea, în poziția lotus și să te ridici fără spijin este un excercițiu care te ajută la mobilitate. Persoanele care au mobilitate scăzută și nu pot face acest exercițiu au și o speranță de viață mai mică”, spune Juliet Starrett, care susține că mobilitatea scăzută este unul dintre principalele motive din spatele internărilor în spital la vârstnici și o cauză a accidentelor domestice.

Poziția lotus este o postură de ședere cu picioare încrucișate folosită în practicile de meditație. Poziția seamănă cu un lotus și încurajează respirația corectă. (ca în fotografia de mai jos)

Prin urmare, așezatul și ridicatul din poziția lotus, fără ajutor, poate indica longevitatea.

Sursa: Wikipedia

Juliet Starrett susține că persoanele cu mobilitate redusă și care nu pot efectua acest exercițiu prezentat mai sus prezintă un risc mai mare de a avea o durată de viață mai scurtă. De asemenea, menționează că mobilitatea scăzută este un factor important în internările la spital ale persoanelor în vârstă și poate contribui la accidentele domestice.

Este important de menționat că aceasta este o prezentare succintă a informațiilor furnizate în articol și în cartea menționată. Pentru detalii specifice și aplicarea practică a acestor concepte, este recomandat să citești cartea în întregime și să consulți un specialist în domeniul sănătății sau kinetoterapie pentru a primi sfaturi și recomandări personalizate în ceea ce privește mișcarea și postura corectă.

Reg
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: