Redactia.ro
Home » Știri » Există posibilitatea ca declarația pe proprie răspundere să rămână valabilă și după 15 mai. Declarațiile Ministrului de Interne

Există posibilitatea ca declarația pe proprie răspundere să rămână valabilă și după 15 mai. Declarațiile Ministrului de Interne

Ce se va intampla dupa 15 mai

Marcel Vela a anunțat vineri că lista de măsuri pentru perioada de după 15 mai va fi publicată cetățenilor pe parcurs. Conform acestuia, e posibil ca declarația pe proprie răspundere să fie obligatorie și după 15 mai.

Măsurile luate după 15 mai

Potrivit Digi24, Ministrul Afacerilor Interne a afirmat vineri seara că e posibil ca declarația pe proprie răspundere să rămână valabilă și după 15 mai. La fel și cu amenzile de după 15 mai și c programuș de revenire la lucru al firmelor cu mai mult de 50 de angajați.

Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declarația pe proprie răspundere și în ce condiții”, a declarat Marcel Vela.

În ceea ce privește părăsirea localităților, acesta a menționat că acest lucru va fi făcut în anumite condiții și precizat în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Totodată, Marcel Vela a subliniat că amenzile pentru încălcarea noilor reguli rămân în vigoare, criticând decizia luată de Curtea Constituțională a României, prin care a declarat amenzile date pe baza ordonanțelor militare, neconstituționale.

Marcel Vela a declarat că lista cu măsurile concrete va fi făcută publică, iar oamenii să fie la curent din timp cu noile măsuri și să vină cu propuneri de îmbunătățire.

Ce măsuri de igienă trebuie să se ia după 15 mai

Ministrul de Interne a precizat că saloanele de înfrumusețare vor trebui să aibă materiale de ifienă și să respecte măsuri de distanțare.

În același timp, firmele cu mai mult de 50 de angajați, sunt nevoite să își decaleze programul pentru a evita îmbolnăvirea cu coronavirus.

„Dacă o firmă are 60 de angajați, vor veni 20 de la ora 7.00, 20 de la ora 8.00 și 20 de la ora 9.00, astfel încât să nu se creeze presiune pe mijloacele de transport în comun”, a mai spus Marcel Vela.

Reamintim că Președintele României a declarat în urmă cu câteva zile că starea de urgență va expira pe data de 14 mai, iar în locul acesteia va fi elaborată starea de alertă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: